Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat deschiderea primelor 444 de secții de votare în diaspora. LISTA

Publicat

sectii vot 1

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat deschiderea primelor 444 de secții de votare în diaspora, pentru alegerile prezidențiale din acest an. Conform solicitării Ministerului de Externe, în perioada următoare vor fi propuse spre deschidere și alte secții, ceea ce va duce numărul acestora la peste 800. La alegerile europarlamentare a fost scandal din cauza numărului de secții fiind deschide doar 441, însă acum va fi dublat numărul.

„Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin Hotărârea nr. 35/2019, propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile a 444 de secții de votare din străinătate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019.

Citește și Lista FINALĂ la prezidențiale: 14 candidați pentru Cotroceni, validați de Biroul Electoral Central

Potrivit acestei hotărâri, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condițiilor logistice minimale pentru desfășurarea votării în secțiile de votare prevăzute în anexă, precum și pentru aducerea la cunoștința alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, hotărârea menționată stabilește că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite, transmite AEP.

Vezi AICI lista secțiilor de votare (anexa). (în format .PDF)

Citește și ORDINEA candidaților pe buletinul de vot la prezidențiale: Iohannis, Paleologu, Barna, Kelemen, Dăncilă. Ce a stabilit BEC

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax