Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritatea Electorală Permanentă solicită prelungirea mandatelor pentru aleșii locali și amânarea alegerilor locale

Publicat

alegeri

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis către președinte, premier și președinții celor două camere ale Parlamentului o propunere pentru modificarea Codului administrativ pentru prelungirea mandatelor actualilor aleși locali, în întâmpinarea posibilei amânări a alegerilor locale care trebuiau să aibă loc la finalul lunii iunie.

Proiectul propus modifică Codul administrativ astfel încât mandatele primarilor, președinților consiliilor județene și ale consilierilor locali și județeni să fie prelungite de drept pe durata stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență până la depunerea jurământului de către noii aleși.

aep1

 

Măsura se dorește a veni în întâmpinarea posibilei amânări a alegerilor locale care trebuiau să aibă loc la finalul lunii iunie. Totodată, alegerile pentru fiecare dintre aceste funcții urmează să fie organizate în cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență, se mai arată în proiectul AEP.

 

aep

Totodată, alegerile pentru fiecare dintre aceste funcții urmează să fie organizate în cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență, arată proiectul Autorității Electorale Permanente.

Documentul complet poate fi descărcat de AICI: proiect-AEP-amanare-alegeri-locale.pdf

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax