Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autorităţile de stat nu vor mai avea termen limită de 20 de zile pentru alegerea câştigătorului în cazul licitaţiilor publice

Publicat

Printr-un proiect de modificare a legislaţiei referitoare la achiziţiile publice, ar putea fi eliminat din procedură obligativitatea selecţiei unui câştigător al licitaţiei publice în maxim 20 de zile. Motivul ar fi că această perioadă de timp este uneori insuficientă pentru studierea ofertelor complexe.

Astfel, procedura de atribuire a unor lucrări ori servicii de către o unitate de stat, prin licitaţii publice ar putea fi extinsă într-un interval de timp mai mare, în care autorităţile să poată evalua ofertele.

Potrivit legislaţiei actuale, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili oferta câştigătoare în termen de 20 zile de la data deschiderii ofertelor, pe baza criteriului de atribuire precizat în anunţul de participare şi în documentaţia de atribuire, dacă ofertantul respectă criteriile de selecţie şi calificare cerute.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax