Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Autoritățile iau în calcul intrarea tuturor elevilor în vacanță. Cîmpeanu: Toate variantele sunt deschise

Publicat

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, susține adaptarea structurii anului școlar la situația ”epidemiologică extrem de gravă”. Cu alte cuvinte, este posibilă varianta de intrare în vacanță a tuturor elevilor sau cea de închidere a școlilor și intrare în online.

În perioada 25-31 octombrie, este vacanță pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe, potrivit structurii anului școlar.

Citește și Semestrul I se va prelungi până în luna ianuarie 2022 cu o vacanță forțată de 3 săptămâni. Structura anului școlar MODIFICATĂ

”În situația în care se suspendă și alte activități, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de ședința care are loc la Palatul Cotroceni la ora 17:30.

Întrebat dacă se va lua astăzi decizia de închidere a tuturor școlilor și trecerea elevilor în online, ministru la spus că „toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!”.

Miercuri, de la 17.30, se va desfășura ședința pentru măsuri ce vor fi luate, la care participă președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Cîmpeanu: Toate variantele sunt deschise

“Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!

În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă,” a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Varianta vacanței prelungite a fost aleasă și anul trecut.

Elevii au avut o vacanță de primăvară prelungită, din 2 aprilie până în 4 mai, iar anul școlar a fost la rândul său prelungit în vară, astfel că s-a luat vacanța de vară pe 25 iunie (cu excepția celor din clasele a VIII-a și a XII-a).

Vacanță de săptămâna viitoare pentru învățământul primar și grădinițe

În vacanța din perioada 25-31 octombrie vor intra, deocamdată, aproximativ 1,3 milioane de elevi: circa 522 de mii de copii din grădinițe și creșe și cei 877 de mii de elevi din învățământul primar, inclusiv cel special.

Până la finalul acestui an școlar mai sunt 29 de săptămâni de școală.

Din acest semestru, mai sunt doar 9 săptămâni pentru gimnaziu și liceu și 8 săptămâni pentru elevii din ciclul primar și preșcolari.

Următoarea vacanță este programată pentru sărbătorilor de iarnă, în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Structura anului școlar 2021-2022:

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)

Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021.

Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022.

Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare).

Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.

Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023

surse: edupedu.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax