Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autoritățile iau în calcul redeschiderea teatrelor și a cinematografelor. Orban: Discutăm despre un set de condiții

Publicat

Autoritățile iau în calcul redeschiderea teatrelor și a cinematografelor, cu respectarea unor condiții. Actorii reprezintă una dintre cele mai afectate categorii din cauza restricțiilor generate de epidemia de coronavirus. 

Potrivit premierului Ludovic Orban, se discută în prezent despre reluarea activităţii în teatre, cinematografe și instituţii de cultură „cu un set de condiţii”.

„Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a adăugat premierul.

Totuși, nu a fost avansat deocamdată un termen pentru acest lucru.

Reamintim că teatrele au rămas închise de la starea de urgență, spre nemulțumirea unora dintre actori care consideră că autoritățile aplică o dublă măsură, în condițiile în care marile lanțuri de magazine și supermarketuri au rămas deschise.

Festivaluri anulate

De asemenea, au fost anulate festivalurile de teatru din toată țara, inclusiv Festivalul de Teatru ”Povești” de la Alba Iulia.

Organiatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai mari din lume, l-au organizat în acest an online, cu ajutorul unor sesiuni live.

Zece zile, timp de 12 ore pe zi, FITS  organizat de Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, a oferit publicului un program de transmisii online, care a inclus marile spectacole ale lumii din zona de excelență a teatrului, operei, dansului, muzicii, circului contemporan, realizate de artiști consacrați, care au primit de-a lungul timpului sau vor primi stele pe Aleea Celebrităților.

Surse: Hotnews.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax