Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autorităţile judeţene şi locale din Alba şi oameni de afaceri au dezbătut cu reprezentanţii ADR Centru domeniile de finanţare în perioada următoare

Publicat

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR) a organizat, miercuri, o întâlnire cu reprezentanții autorităților publice locale, ai mediului de afaceri și ai societății civile din județul Alba, pentru a discuta despre domeniile județene care au nevoie de finanțare, în concordanță cu direcțiile următoarei perioade de programare financiară a fondurilor Uniunii Europene. Au participat peste 40 de persoane la dezbateri.

Potrivit reprezentanţilor ADR, grupul de lucru județean Alba, format din reprezentanții Consiliului Județean Alba, ai primăriilor de orașe și municipii din județ, reprezentanții instituțiilor deconcentrate de la nivel județean, ai mediului universitar, precum și ai Camerei de Comerț din județ s-au reunit la sediul Consiliului Județean Alba pentru a discuta pe marginea documentelor de planificare elaborate la nivel regional și local. La nivelul Regiunii Centru s-au elaborat analiza socio-economică pentru perioada 2014-2020, precum şi analiza SWOT regională, care vor fi completate în perioada următoare cu strategia regională.

În perioada următoare, respectiv între 25 octombrie și 29 noiembrie, discuțiile vor continua şi la nivelul celorlalte grupuri de lucru județene din Regiunea Centru, necesare pentru procesul de planificare şi programare 2014-2020. După desfășurarea discuțiilor de grup vor fi organizate și întâlniri individuale cu principalii promotori de proiecte de la nivelul fiecărui judeţ pentru discutarea şi prioritizarea propunerilor de proiecte care vor fi incluse în portofoliul regional.

”Programarea dezvoltării regionale este o acţiune deosebit de complexă, care presupune consultări publice largi şi un parteneriat puternic între actorii din regiune care intervin în acest proces. În cadrul acestor întâlniri urmărim identificarea problemelor şi a nevoilor la nivelul comunităţii, selectarea  proiectelor necesare şi prioritizarea acestora, activități pentru care avem nevoie de implicarea comunităţii, dar și de un parteneriat larg. De asemenea, analizăm posibilitatea de a integra proiectele propuse de membri cu alte proiecte de la nivelul comunităţii, care să ducă la dezvoltare economică şi socială unitară și echilibrată a județelor și a regiunii”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Discuţiile cu grupurile de lucru vor fi purtate pe parcursul a două zile la nivelul fiecărui judeţ. În prima zi va avea loc o întâlnire a grupului de lucru judeţean în cadrul căreia se vor discuta aspecte legate de analiza socio-economică regională şi stabilirea obiectivelor şi priorităţilor din PDR Centru 2014-2020, precum şi aspecte legate de pregătirea portofoliului de proiecte, iar în partea a doua a zilei va avea loc  o întâlnire cu reprezentanţii consiliului judeţean pentru discutarea şi dezvoltarea portofoliului de proiecte judeţean. În cea de a doua zi se va organiza, în prima parte, o întâlnire cu  reprezentanţii primăriei reşedinţă de judeţ pentru discutarea portofoliului de proiecte, iar în continuare se vor stabili întâlniri cu alţi promotori de proiecte de la nivelul judeţului. Toate aceste discuții și propunerile rezultate vor fi centralizate pentru a fi utilizate la elaborarea strategiei regionale, precum şi pentru prioritizarea portofoliului de proiecte regional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax