Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritățile publice și localurile ar putea fi obligate să ofere internet wi-fi gratuit, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament

Publicat

internet fix Autorităţile publice locale și centrale, barurile, terasele, restaurantele și cluburile ar putea fi obligate să ofere accesul gratuit la rețele de internet wi-fi, în zona clădirilor pe care le dețin, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament.

„Astăzi (n.r. miercuri, 13 aprilie) am depus în Parlament un proiect de lege prin care reglementăm accesul gratuit al cetățenilor la rețele wi-fi. Autoritățile publice locale și centrale au obligația ca în sediile lor sau în locuri publice de interes pentru cetățeni sau pentru turiști să pună la dispoziția cetățenilor rețele wi-fi gratuit. Adică, în sediul Primăriei, în sediul Consiliului Județean, în sediul Parlamentului, în sediul Guvernului, să avem acces gratuit la internet. Această lege mai are în vedere și operatorii economici, privați, adică baruri, terase, restaurante, cluburi, unde deja în multe dintre ele găsim internet gratuit, însă conform aceste legi va fi peste tot”, a explicat inițiatorul proiectului, deputatul Mihai Sturzu, într-un videoclip postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit deputatului, dacă proiectul va fi aprobat, cetățenii ar putea avea acces gratuit la internet oriunde vor ieși în oraș.

„Organizația Națiunilor Unite anul trecut a emis un document prin care recunoaște dreptul gratuit la internet ca un drept fundamental al omului și eu consider că este o prelungire corectă a dreptului la informare care este și în Constituția României”, a mai explicat inițiatorul.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax