Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autorizația ISU de securitate la incendiu, ELIMINATĂ dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor

Publicat

Școlile sau grădinițele de stat și private nu vor mai fi obligate să obțină autorizația ISU de securitate la incendiu atunci când sunt autorizate și acreditate. Conform unei legi intrate în vigoare, dosarul de acreditare nu va mai conţine şi autorizaţia de asigurare la incendiu, aşa cum se întâmpla până acum.

Practic, autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private. Legea care stipulează că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie să verifice autorizația de securitate la incendiu, înainte de a propune autorizarea/acreditarea unei școli, a fost publicată joi în Monitorul Oficial, scrie edupedu.ro.

Potrivit legii, primăriile și proprietarii imobilelor în cazul școlilor private au de acum înainte obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu, fără ca ea să mai fie condiție pentru acreditare.

O încercare similară a fost făcută și în aprilie 2019. Modificarea de atunci elimina obligația avizului ISU numai pentru școlile de stat, iar articolul a dispărut din OUG 23/2019 până la publicarea în Monitorul Oficial.

sursa: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax