Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autorizaţie de liberă trecere de la Primărie, necesară pentru autovehiculele mai grele de 3,5 tone, în centrul oraşului Aiud

Publicat

Consilierii locali din Aiud au hotărât, marţi, reglementarea accesului în centrul municipiului pentru autovehiculele de minim 3,5 tone. Acestea vor putea intra doar pe baza unei autorizaţii speciale de liberă trecere, pentru aprovizionarea firmelor din oraş.

Autorizaţia pentru accesul autovehiculelor de minim 3,5 tone în zona străzilor Transilvaniei, Tudor Vladimirescu,  Băilor şi Cuza Vodă va fi eliberată de Direcţia Tehnică, Urbanism a Primăriei municipiului Aiud, în baza cererii pentru emiterea autorizaţiei, la care se anexează copia certificatului de înmatriculare sau a cărţii de identitate a autovehiculului, precum şi dovada achitării unei taxe, stabilită de Consiliul Local Aiud în baza legii, prin aceeaşi hotărâre, adoptată marţi.

Tarifele au fost stabilite pe zile, luni sau pe an şi variază în funcţie de tonaj. Dacă pentru un autovehicul de 3,5 tone va fi plătită suma de 10 lei/zi, 30 lei/lună sau 180 lei/an, pentru unul care depăşeşte 40 de tone urmează fie achitaţi 50 lei/zi, 200 lei/lună, respectiv 1200 lei/an, tariful maxim stabilit prin Hotărârea Consiliului Local.

Autorizaţia specială de acces se eliberează în maximum 3 zile lucrătoare de la depunerea actelor şi va cuprinde perioada de valabilitate, precum şi traseul pe care se permite accesul. Hotărârea Consiliului Local Aiud va fi comunicată şi Poliţiei Municipale.

Autovehiculele de intervenţie (Salvare, Pompieri, Poliţie, MAPN, salubritate, apă-canal, Electrica, E-ON Gaz, Administraţia Drumurilor) aflate în misiune sau în desfăşurarea activităţilor specifice sau cele cu gabarit depăşit, ce nu pot folosi ruta ocolitoare nu au nevoie de autorizaţii speciale.

De asemenea, autovehiculele care aparţin persoanelor fizice sau juridice riverane care au parcări închiriate de la administraţia locală într-una din zonele restricţionate şi se deplasează spre şi dinspre locul de parcare fără marfă nu intră sub incidenţa Hotărârii Consiliului Local Aiud.

Decizia privind reglementarea  condiţiilor de acces pentru autovehicule, în  scopul aprovizionării –  în zona centrală a municipiului Aiud intră în vigoare de la 1 ianuarie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax