Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autorul unei crime care a șocat Alba Iulia acum 13 ani, refuzat la regim deschis. A ucis o fată și i-a aruncat capul la Drâmbar

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Autorul unei crime care a îngrozit locuitorii județelor Alba și Hunedoara a vrut să își schimbe regimul de executare al pedepsei, dar instanța i-a refuzat cererea. 

În urmă cu 13 ani, la Drâmbar, pe malul Mureșului, un pescar din Alba Iulia descoperea un sac în care se afla capul decapitat al unei fete și un picior. 

În urma unei anchete complexe realizate la acea vreme, polițiștii îl identificau pe Aurel Enea, ca principalul suspect într-o crimă care avea să șocheze opinia publică.

Deși nu și-a recunoscut niciodată fapta, Enea a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei David, care avea doar 17 ani. Procurorii au spus că după ce a ucis-o, acesta a tăiat-o în bucăți foarte mici și a aruncat mai multe pungi care conțineau părți din cadavru, în mai multe locuri.

Acum, după ce a executat 13 ani de pedeapsă în regim închis și semi deschis, Enea vrea să ajungă la regimul deschis, însă magistraţii Judecătoriei Deva, i-au respins cererea. Avocatul său a precizat în cerere că Enea este „foarte apreciat de toată lumea” în închisoare, dar nu a convins instanţa, notează adevărul.ro.

Acesta a formulat o contestație, dar care a fost respinsă, iar o nouă cerere de reanaliză a fost făcută pentru data de 9 iunie 2021.

În 19 ianuarie 2010, Enea a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare şi la plata a 200.000 de lei daune familiei victimei. Soluţia a fost pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia, care a confirmat decizia din iunie 2009 a Tribunalului Hunedoara. Din închisoare, hunedoreanul a publicat recent volumul „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie”, apărut la editura Gutenberg Univers, 2015, pe care l-a scris în Penitenciarul Arad. Certea publicată de acesta îi va folosi la reducerea numărului de zile petrecute în detenţie.

Ce s-a întâmplat în 2007

În 14 decembrie 2007, bucăţi dintr-un cadavru au fost descoperite pe malul râului Mureş. Câteva zile mai târziu, victima a fost identificată ca fiind o adolescentă de 17 ani, Alexandra David, ce fusese dată dispărută de familie în 4 decembrie 2007.

O anchetă complexă a avut loc, iar în urma ei a fost identificat autorul crimei, Aurel Enea, un bărbat cu dublă cetăţenie, româno-americană. Acesta nu a recunoscut niciodată crima, însă probele l-au indicat drept autor, iar în final, instanţa l-a condamnat la 20 de ani de închisoare. Potrivit rechizitoriului consultat de adevarul.ro, în dimineaţa zilei de 14 decembrie 2007, un pescar din Alba Iulia care se afla la pescuit pe malul râului Mureş, în satul Drâmbar, a observat la cinci metri de râu partea inferioară a piciorului unui cadavru uman.

Membrul fusese lăsat lângă un sac de plastic, pe care bărbatul nu a avut curajul să îl deschidă. A sunat la Poliţie, iar la faţa locului au ajuns o echipă de anchetă şi un medic legist. În interiorul sacului, aceştia au găsit capul unei persoane de sex feminin, de aproximativ 20 de ani, după cum informau autorităţile, un cercel şi un lănţişor cu medalion.

„În perioada 14 – 16 decembrie 2007, pe malul râului Mureş au fost găsite în mâl mai multe părţi ale unui cadavru uman. Au fost descoperite astfel gamba şi femurul unui picior stâng aflate neambalate pe jos, un pachet din folie de plastic transparentă şi un sac de plastic în care au fost găsite ambalate un cap cu partea superioară a gâtului, care aparţinea unei persoane de sex feminin şi care mai păstra încă cercei şi lănţişor la gât.

Au mai fost găsite, tot ambalate în acelaşi fel, în alt colet, şi membrele superioare. În 16 decembrie 2007 s-a mai găsit neambalată o coapsă umană dreaptă, un os femur. În urma investigaţiilor specifice cu privire la persoana dispărută, s-a ajuns la concluzia că resturile cadaverice aparţin Alexandrei David. din Petroşani, care a dispărut din data de 4 decembrie 2007”, se arată în dosar.

La câteva zile de la descoperirea cadavrului tranşat al adolescentei, a fost identificat principalul suspect al crimei, Aurel Enea (38 de ani la acea vreme), un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi americană, care îşi închiriase un apartament în cartierul Aeroport. Aurel Enea şi victima se cunoşteau, potrivit unor martori.

„Victima a fost omorâtă în oraşul Petroşani, prin ştrangulare, premeditat de inculpatul Enea, cadavrul fiind secţionat, iar bucăţi din acesta aruncate pe malul râului. Victima a fost atrasă de inculpat la locuinţa sa, conform planului descris în documentul petroplan.txt, unde probabil, dintr-un motiv de natură sexuală, inculpatul a strangulat-o şi apoi a secţionat cadavrul, cu două cuţite pe care s-au găsit profilele ADN ale victimei precum şi un fierăstrău care nu a fost găsit, şi apoi a abandonat resturile cadaverice în diferite locaţii, conform aceluiaşi plan din laptop, cu posibilitatea ca după depesare resturile umane să fi fost congelate o perioadă”, se arată în dosar.

Poliţiştii i-au percheziţionat locuinţa din Petroşani timp de mai mult de 12 ore şi au ridicat probe. L-au adus la audieri, iar în 24 decembrie 2007 Aurel Enea a fost înfăţişat instanţei Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul a respins cererea procurorilor, însă aceştia au contestat hotărârea. Între timp, Aurel Enea a fost lăsat în libertate, iar pentru următoarele zile a fost de negăsit.

Trei zile mai târziu, bărbatul a fost ridicat de poliţişti din staţia CFR din Deva, de unde intenţiona să plece la Lugoj. A fost din nou dus sub escortă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, iar în 27 decembrie 2007 Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind propunerea de arestare preventivă a lui Aurel Enea.

În locuinţa sa au fost descoperite două cuţite, o pereche de colanţi şi o pilotă pe care existau urme din sângele adolescentei. Mai multe probe de la locul descoperirii bucăţilor de cadavru şi din locuinţa din Petroşani a lui Aurel Enea îl indicau drept autor al crimei, iar una dintre ele a fost găsită în laptopul său şi i-a mirat pe anchetatori.

„Cu ocazia percheziţiei informatice al laptopului inculpatului, ridicat din locuinţa acestuia la percheziţia domiciliară, s-a identificat un document text în limba engleză, document ce interesează cauza, text denumit „Petro _plan_ 00 txt” care, tradus, conţine detalii cu privire la modul în care trebuie să se procedeze pentru uciderea unei persoane, activităţile ulterioare şi cum să se scape de un cadavru.

Acest document se regăseşte în forma originală în raportul En Case la închiderea acesteia nefiind salvat textul în limba engleză, textul fiind conceput de inculpat la 2 decembrie 2007 şi şters de acesta în 19 decembrie 2007. În esenţă, textul cuprinde indicaţii de genul că victima trebuie omorâtă dimineaţa, tăiată în bucăţi foarte mici, pusă în pungi de plastic în frigider şi dusă la gunoi în afara oraşului; trebuie să se folosească mănuşi, cuţite care să taie bine, pungi de plastic pentru a pune fiecare bucată; cum să fie îngropată victima, precum şi modalităţile de ştergere a urmelor, inclusiv de ADN prin folosirea de produse chimice”, arătau anchetatorii.

În calculatorul lui Aurel Enea s-au mai descoperit înregistrări şi imagini cu scene de viol, sadomasochiste, precum şi imagini înregistrate ale unei execuţii prin tăierea capului unei persoane, imagini care au fost descărcate pe laptopul lui Aurel Enea în 3 decembrie 2007, cu o zi înainte de dispariţia victimei sale. Iniţial, Aurel Enea a negat totul, inclusiv faptul că ar cunoaşte-o pe Alexandra David, însă după rezultatele testelor ADN, a fost nevoit să confirme că o cunoştea pe aceasta şi că ea a fost la locuinţa lui, însă susţinea că nu a săvârşit crima de care este acuzat. În seara dispariţiei elevei, Enea o sunase pe tânără, arătau listingurile telefonice, însă acesta nu a recunoscut. Mai multe adolescente, identificate de anchetatori ca fiind în anturajul lui Aurel Enea, au fost audiate.

Una dintre ele afirma că acesta a încercat să întreţină relaţii sexuale cu ea şi a abuzat-o după ce a convins-o să consume băuturi alcoolice care au adormit-o. Când s-a trezit era dezbrăcată de chilot şi cracul unui colant, relata adolescenta. O altă minoră afirma că a fost de câteva ori în locuinţa lui Aurel Enea, iar în vara anului 2007 a fost sechestrată şi lovită de acesta în mod repetat, timp de 10 ore, pentru faptul că a umblat cu o cartelă telefonică de a lui. Aurel Enea nu a recunoscut faptele în faţa instanţei, fără a oferi însă explicaţii plauzibile cu privire la anumite împrejurări. Nu are antecedente penale, afirmau anchetatorii.

A fost însă cercetat pe teritoriul SUA de autorităţile americane pentru sodomie şi viol, dispunându-se neînceperea urmăririi penale pentru lipsă de probe. Aurel Enea era programator la o universitate din SUA.

sursa: adevărul.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 19.08.2020 at 18:28

    In SUA lua pe putin 50 de ani, de nu si mai bine. La noi se are grija de criminali ca suntem umani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax