Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostradă de la Deva până la Cunța: Tronsonul de 60 kilometri, care trece prin județul Alba, va fi inaugurat la mijlocul lunii decembrie

Publicat

De la mijlocul lunii decembrie se va putea circula pe autostradă, de la Deva la Cunţa, în judeţul Alba. Cel puţin aşa au confirmat prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer şi vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman. Cu rezerva unor posibile amânări din cauza unor probleme neprevăzute, în 16 decembrie va avea loc inaugurarea oficială a loturilor 1 şi 2 din Alba, ale autostrăzii Orăştie – Sibiu, eveniment la care ar putea fi prezenţi premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova.

Astfel, pe cei peste 30 de kilometri de autostradă care trec prin judeţul Alba, din totalul de 60 de kilometri (ce reprezintă loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Orăştie-Sibiu, ce ar urma să fie inaugurate în decembrie)  s-ar putea circula de la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care au fost avansate până acum mai multe termene, ce au fost amânate, în principal din cauza unor probleme de ordin tehnic.

Odată cu iaugurarea segmentului de autostradă, se va rezolva şi problema traficului aglomerat din zona Sebeşului.

Termenul iniţial de terminare a lucrărilor a fost aprilie 2013, apoi fiind devansat pentru august, septembrie, noiembrie şi acum, decembrie. Prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor a venit din cauza unor „lucrări mai dificile”, legat de construcția podurilor sau rețeaua electrică.

Tronsonul Orăștie – Vințu de Jos (lotul 1) are 24 de kilometri, lucrările sunt executate de “Strabag” SRL, iar valoarea investiției este de 551.041.792,37 lei. Se continuă de la joncţiunea cu autostrada dată în funcţiune de la Deva la Orăştie, de 32,5 de kilometri.

Trosonul Vințu de Jos – Cut/Cunţa (lotul 2) este executat de “Straco Grup”, are o lungime de 19 km și costă 377.780.208 lei (aproximativ 87,8 milioane de euro).

Pe Lotul 3 de autostradă, după Cunţa, spre Sibiu, de la km 43+855 la km 65+965, contractat inițial de firma Impregilo SpA la valoarea de  604.791.600 lei, lucrează, pe lângă alte firme și compania Pomponio SA din Alba Iulia. CNADNR a precizat că acest tronson va fi finalizat la începutul anului 2014. Proiectul a fost întârziat cu mai multe luni din cauza unor alunecări de teren apărute în două puncte în zona Apoldu de Sus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. avram iancu

    marți, 03.12.2013 at 12:37

    pe cand autostrada Cunta-Gilau?:)

  2. bono

    marți, 03.12.2013 at 17:58

    pai in ritmul asta cam prin 2025 … sau mai bine intreaba-l pe „omul marilor proiecte” care mai nou circula la Bucuresti doar cu avionul caci la ce infrastructura rutiera & feroviara avem ar face cam 2 zile!

    P.S. Daca aveau astia de inaugurat 100km de autostrada i-ar vi invitat si be Baroso si Obama!!!

  3. Popescu

    joi, 12.12.2013 at 11:38

    Foarte bine, din pacate cu aceasta ocazia o sa fie si niste prime accidente provocate de tineri nelinistiti pe principiul: „baga-i mare sa vedem cat de mult prinde”…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax