Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostrada Orăştie-Sibiu: Constructorii care nu respectă termenul de finalizare al lucrărilor din 2013 vor fi penalizaţi

Publicat

Lucrări autostrada Sebeş

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, a inspectat, sâmbătă, stadiul lucrărilor la autostrada Nădlac-Sibiu, tronsonul aferent judeţului vecin – Sibiu. Referitor la lucrările la autostradă – ce cuprinde şi segmentul din Alba, între Sibiu şi Orăştie, la Sebeş -, ministrul a declarat că acestea trebuie finalizate anul viitor. Dacă termenul nu va fi respectat, constructorii vor fi penalizaţi.

În judeţul Sibiu, constructorii susţin că lucrările sunt în grafic, însă ar fi unele probleme cu exproprierile de pădure, o etapă necesară în vederea amenajării primului tunel de autostradă din România, în zona Dealului Săcelului, ce va avea 340 de metri.

Ministrul Alexandru Nazare a inspectat, sâmbătă, lucrările din lotul 4 Sibiu-Orăştie al autostrăzii ce face parte din coridorul IV paneuropean. Acesta susţine că va monitoriza toate lucrările la segmentele de autostradă începute anul trecut şi că va penaliza constructorii, în cazul în care nu vor fi respectate termenele de finalizare din 2013.

Termenul final pentru încheierea lucrărilor la autostrada Orăştie – Sibiu (în total 82 de kilometri) a fost stabilit pentru 17 aprilie 2013, în timp ce şoseaua ocolitoare a municipiului Sebeş – parte a tronsonului II – ar trebui finalizată până în 2012. Firma responsabilă de realizarea acestui obiectiv este „Straco Grup” Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei de construire a autostrăzii, în asociere cu societatea proiectantă „Studio Corona” din Italia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax