Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autostrada Orăştie-Sibiu, lotul trei | Ministrul Transporturilor, Dan Şova, se declară circumspect că lucrările se vor termina la timp

Publicat

Aflat vineri într-o vizită pe şantierul lotului trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, ministrul Transporturilor, Dan Şova, s-a declarat circumspect că lucrările vor fi terminate la timp. Reamintim că autostrada a fost inaugurată în decembrie anul trecut pe tronsonul de la Orăştie până la Cunţa (judeţul Alba). Se mai circulă şi pe segmentul patru, de la Sălişte până la Sibiu. Porţiunea cu alunecări de teren de 6,7 kilometri, la viaductul de la Aciliu, ar trebui să fie gata până în noiembrie, în condiţiile în care termenul iniţial era aprilie 2013.

Lotul trei de circa 22 km din Autostrada Orăştie – Sibiu este finanțat 85% din fonduri europene nerambursabile si este singurul lot aflat la această dată în construcție. Autorităţile anunțau că va fi gata în toamna acestui an. Lotul trei nu a fost inaugurat în decembrie 2013 alături de celelalte tronsoane, din cauza alunecărilor de teren ce au apărut pe circa şase kilometri din traseu.

„Mi se pare că, dacă nu vor munci în schimburi prelungite şi nu vor avea utilaje serioase, nu cred că vor termina. Dar, mă rog, vor avea şi norocul unei veri lungi şi secetoase din punct de vedere al precipitaţiilor de pe zona asta, atunci ar trebui să poată lucra. Vă mărturisesc că nu îmi place foarte mult mobilizarea care este, dar dacă spun ca sunt în graficul de lucrări… „, a declarat Dan Şova, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că va verifica situaţia, luni, la CNADNR, pentru că specialiştii susţin că firma constructoare respectă calendarul. “Nu îmi place nici mie, cred că nici dumneavoastră, nu place nimănui cum arată cei şase kilometri, care sunt problematici. Mi-ar fi plăcut să văd mai multă agitaţie pe şantier”, a precizat Şova, care susţine că va reveni în zonă peste două-trei săptămâni, ca să verifice stadiul lucrărilor.

Potrivit ministrului, CNADNR are, pentru prima dată în istorie, unităţi de urmărire a contractelor de la nivel central, în afară de Secţia de Drumuri Naţionale şi susţine că este stabilită data de 15 noiembrie ca termen de finalizare a lucrărilor pe tronsonul trei al autostrăzii.

În ceea ce priveşte cei 16 kilometri neafectaţi de alunecări de teren, constructorul a dat termen de finalizare 15 iulie 2014.

Contractul cu italienii de la Impregilo – Salini pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, cu o lungime de 22 kilometri, nu a fost reziliat de Compania de Drumuri, constructorii asumându-şi finalizarea lucrării fără costuri suplimentare.

Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

CNADNR a inaugurat la finele anului trecut loturile 1,2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde lei (326,5 milioane euro), fără TVA.

Citește și FILMARE AERIANĂ: Cum arată din avion lotul nefinalizat al autostrăzii Orăștie-Sibiu. Lucrările ar trebui să fie gata până în toamnă

surse: hotnews, agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax