Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei la Sântimbru, Galda, Aiud și Rădeşti. PROIECT

Publicat

Ministerul Transporturilor pregăteşte exproprieri pentru amplasamentul suplimentar la  autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, pe raza localităţilor Sântimbru, Galda de Jos, Aiud și Rădeşti din judeţul Alba. Suma totală este de aproximativ 447.000 lei pentru 346 de proprietăţi în suprafaţă totală de 130.000 mp. Majoritatea sunt terenuri arabile. Este doar o singură construcţie, de 85 mp, la Aiud.

Deocamdată, proiectul este în consultare publică, până în 24 decembrie. Pe listă sunt 41 de proprietăţi la Sântimbru, 120 la Galda de Jos, 158 la Aiud şi 27 la Rădeşti, situate atât în intravilan, cât şi în extravilan.

Proiectul prevede aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeş – Turda” – Lot 2. Expropriator este statul român reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

„Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național Autostrada Sebeş – Turda – Lot 2,  aflate pe raza localităților Sântimbru, Galda de Jos, Aiud și Rădeşti din judeţul Alba, sunt în cuantum total de 447 mii lei (cea mai mare sumă aprox 86.000 lei – n.r.) și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2017 nr. 6/2017, cu modificările și completările ulterioare, la capitolul 84.01 Transporturi, subcapitolul 03 Transport Rutier, titlul 58 – Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, se precizează în proiect.

De asemenea, sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., la dispoziţia proprietarilor de imobile situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.

Vezi Lista exproprieri suplimentare Lot 2 A10 decembrie 2017

sursa foto: Asociaţia „Pro Infrastructură”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax