Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Sibiu-Făgăraş: a fost semnat contractul pentru lotul 3. Cine se va ocupa de lucrările de pe tronsonul de 17,6 kilometri

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri că a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş. Valoarea acestuia este de 1, 7 miliarde lei fără TVA.

„Aşadar, după ceva vreme, am reuşit să închidem procedura pe Lotul 3 de la Sibiu la Făgăraş. E un lot care e undeva în mijloc, dar eu sper, din ceea ce ştiu, ca şi proceduri în acest moment, că şi celelalte trei, care se află în diverse faze, vor fi atribuite, vor fi semnate contractele în următoarele săptămâni.

Cred că tronsonul 4, dacă nu mă înşel, a şi câştigat la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, n.r.), deci se află în situaţia de a fi semnat contractul şi pe tronsonul 4 cu aceeaşi companie.

E o companie puternică, o companie care a făcut lucrări în multe alte zone din Europa şi din Asia şi chiar Africa. E o companie care stă foarte bine şi e solidă financiar, e o companie care în acest moment a câştigat contracte în multe zone.

Suntem optimişti, sigur, cu acele menţiuni care sunt cunoscute de fiecare dată. Ne menţinem în termenii contractului şi încercăm să le ducem la bun sfârşit. Aşa cum am spus, şi tronsonul 4, din câte ştiu, are acelaşi câştigător”, a menţionat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, „urmează să se finalizeze procedurile şi pe tronsoanele 1 şi 2, astfel încât, într-o lună, poate o lună şi un pic să avem finalizate toate cele patru tronsoane de 68 km, de la Sibiu la Făgăraş.”

Autostrada Sibiu-Făgăraș, lotul 3. Cine se ocupă de lucrări

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos – Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA).

Durata pentru construcţia acestui tronson – finanţat prin Programul de Transport 2021-2027 – este de 48 de luni: din care 12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Pe traseul acestui tronson vor fi construite inclusiv 27 de poduri şi pasaje. Acest tronson va fi realizat de constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax