Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostrada Sibiu-Făgăraș: încep licitațiile pe tronsoanele cu peste 100 de poduri, pasaje și viaducte. Valoarea investiției

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, la ANAP, spre publicare, Anunţurile de participare pentru 3 din cele 4 tronsoane ale autostrăzii Sibiu – Făgăraş, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Este vorba despre:

  • Tronsonul 2 Avrig-Mârşa (DJ105G) – Arpaşu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km, cu o valoare estimată de 1,713 miliarde de lei (fără TVA)
  • Tronsonul 3 Arpaşu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km, cu o valoare estimată de 1,836 miliarde de lei (fără TVA)
  • Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraş (cu o lungime de 16,26 km)
  • Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată de 1,163 miliarde de lei (fără TVA).

Datele limită pentru depunerea ofertelor sunt 11 octombrie 2022 pentru Tronsonul 2, 12 octombrie pentru Tronsonul 3 şi 13 octombrie pentru Tronsonul 4.

Pentru fiecare tronson perioada de proiectare va fi de 12 luni şi cea de execuţie a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Anunţurile de participare vor fi vizibile ulterior publicării acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Peste 100 de poduri, pasaje și viaducte

Pe traseul autostrăzii sunt prevăzute 7 noduri rutiere, 102 de poduri, pasaje şi viaducte, 2 centre de întreţinere/monitorizare şi 4 spaţii de servicii.

Valoarea totală a investiţiei este de 8,39 miliarde lei, inclusiv TVA, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis în primăvara acestui an.

sursă: Agerpres

sursă foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax