Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Sibiu-Pitești: CNAIR semnează contractul pentru tronsonul montan de 37 km, după respingerea contestației la CNSC

Publicat

CNAIR a anunțat că a solicitat câștigătorului licitației documentele necesare semnării contractului de proiectare și executie a secțiunii 3 din autostrada Sibiu – Pitești. Este vorba despre segmentul montan, ce traversează Carpații.

CNAIR SA a demarat procedurile administrative necesare semnării contractului pentru proiectarea și executia secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești (Cornetu – Tigveni), a anunțat compania.

Procedura pentru semnarea acestui contract cu câștigătorul desemnat inițial de CNAIR este posibilă după respingerea de către CNSC a unei contestații privind rezultatul procedurii de achiziție publică.

”CNSC a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi.

Asocierea româno- italiană trebuie să finalizeze cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție)”, anunța anterior ministrul Sorin Grindeanu.

Contract de 5,3 miliarde lei

CNAIR a desemnat în 12 mai câștigător al acestui contract Asocierea WEBUILD SPA – TANCRAD SRL, cu prețul de 5,323 miliarde de lei, fără TVA.

Construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești (37,4 km) va dura 57 de luni și va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt:

  • 95 de poduri și pasaje
  • tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie
  • nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
  • ecoduct în zona localității Călinești

Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu – Pitești care va traversa efectiv Carpații.

Autostrada Sibiu – Piteşti (122 km) are cinci secțiuni (loturi):

  • Lot 1: Sibiu – Boiţa (14,15 km) – în execuţie, termen contractual de finalizare anul 2023; posibil să fie finalizat la finalul anului 2022
  • Lot 2: Boiţa – Cornetu (31,33 km) – faza de proiectare; termen de finalizare 2027
  • Lot 3: Cornetu – Tigveni (37,4 km) – faza de semnare a contractului, termen de finalizare 2027
  • Lot 4: Tigveni – Curtea de Argeş (9,86 km) – etapa de proiectare, termen finalizare 2027
  • Lot 5: Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km) – în faza de execuţie, termen finalizare 2025.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax