Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autostrada Sibiu – Pitești, în faza Acordului de Mediu. Durată estimată pentru obținerea documentului: între 6 și 9 luni

Publicat

restrictii autostrada Autostrada Sibiu – Piteşti a fost scoasă la licitaţie pentru construcţia secţiunilor 1 şi 5, dar atribuirea contractelor este condiţionată de obţinerea Acordului de Mediu fără de care nu poate fi emisă Autorizaţia de Construire. Șeful Direcției Controlul Poluării si Reglementări din cadrul ANPM, Octavian Pătrașcu a anunțat începerea procedurii pentru obținerea acestui document, în prezent fiind în așteptare memoriul de prezentare de la CNAIR. 

Acesta a precizat pentru economica.net că evaluarea impactului asupra mediului se face pe tot proiectul Sibiu – Piteşti, şi nu pe loturi.  „Procedurile noastre, conform legislaţiei, se încadrează între şase – nouă luni. Apreciez că în şase luni vom elibera Acordul de Mediu pentru Sibiu- Piteşti, dacă totul merge ca la carte”, a estimat Octavian Pătraşcu, potrivit sursei citate.

Valoarea totală a lucrărilor la Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), conform unui document postat, în iulie, pe site-ul Ministerului Transporturilor. Tot în iulie, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti. Termenele de depunere a ofertelor sunt 17, respectiv 18 octombrie.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Sursa: economica.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax