Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Târgu Mureș – Cluj-Napoca: A fost desemnat constructorul pentru segmentul de 15,7 km între Chețani și Câmpia Turzii

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că a fost desemnat câștigătorul pentru construcția tronsonului de 15,7 km din Autostrada Tg. Mureș – Cluj-Napoca, între localitățile Chețani și Câmpia Turzii.

Este vorba despre segmentul din autostrada A3 Transilvania rămas nefinalizat.

”A fost finalizată reevaluarea ofertelor și desemnat câștigătorul pentru proiectarea și construcția secțiunii Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Brașov- Târgu Mureș – Cluj – Oradea.

Asocierea de constructori austrieci și germani, care a câștigat licitația cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, după semnarea contractului.

Contractul pentru acest tronson de autostradă (cu o lungime de 15,70 km) este finanțat din fonduri europene nerambursabile”, a anunțat ministrul, pe Facebook.

Contractul pentru construcția lotului dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost semnat în 2015, firma românească Straco, ulterior intrată în insolvență. După ce lucrările au stagnat (sub 40%), în martie 2021, CNAIR a reziliat contractul.

sursă imagini: Facebook / Sorin Grindeanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate