Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Transilvania: șapte oferte depuse pentru sectorul ce cuprinde tunelul Meseș. Anunțul ministrului Transporturilor

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că au fost depuse șapte oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș.

”CNAIR a anunțat astăzi depunerea pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului- Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș) și Zalău- Nușfalău (cu o lungime totală de 41 de km).

Fiecare dintre constructorii și proiectanții din România- Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia care au depus oferte au în față lor o imensă provocare.

Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuția faimosului tunel Meseș (cu două galerii) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens, precum și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje”, a anunțat ministrul, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării și 60 execuției.

Constructorii înscriși la licitație

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că cei șapte operatori economici înscriși pentru a câștiga contractul pentru proiectarea și execuția celor 41 km dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, inclusiv Tunelul Meseș, sunt:

  • Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina)
  • WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
  • IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
  • Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
  • MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
  • Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia)
  • Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Valoarea estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax