Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avansul mediu la credite ipotecare a crescut cu 9 la sută în 2016. Cum a evoluat situaţia în acest an

Publicat

credite-bancare-restante Băncile au majorat în cursul anului 2016 avansul cerut la creditele ipotecare acordate, drept răspuns la legea dării în plată. Spre sfârșitul anului acesta a scăzut, potrivit unui instrument de comparare a creditelor, pus la punct de Finzoom.ro.

Prima reacţie a băncilor la Legea Dării în Plată a fost de înăsprire a condiţiilor de acordare a creditelor ipotecare, în special prin creşterea avansului minim solicitat: de la 15% pentru creditele imobiliare în lei şi 25% pentru cele în euro, către 35% la lei şi 45% la euro, potrivit unei analize Finzoom pe această temă.

Avansul mediu la creditele imobiliare în lei a crescut continuu de la  16,5% la începutul anului, până la  26,6% în luna iulie, după care a scăzut şi s-a menţinut la în jur de  25% până la sfârşitul anului.

Cele mai multe creşteri de avans s-au înregistrat însă luna mai (la 11 bănci), luna în care a fost aprobată Legea Dării în Plată. Din luna august 2016 băncile au început să reducă avansul la creditele ipotecare, însă în anumite condiţii.

Băncile şi-au dat seama că efectul legii dării în plată nu este chiar aşa de devastator precum au prevăzut şi, pentru a nu pierde clienţi, au început să reducă avansul solicitat la  credite, dar doar în anumite condiţii.

sursa: digi24.ro, finzoom.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax