Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avantajele folosirii unei rețele VPN în România. Ce este și cum îți protejează conexiunea de internet

Publicat

Utilizarea unui VPN (Rețea Virtuală Privată) a început să fie din ce în ce mai populară în rândul românilor care caută siguranță în mediul online. Optând pentru servicii VPN, oricine poate să beneficieze de protecție atunci când navighează pe Internet în scop personal sau de afaceri și de asemenea poate să acceseze conținut online care în mod normal ar fi blocat.

Dacă doriți să fiți cu adevărat anonimi în mediul online aveți nevoie de un VPN românesc care să vă cripteze traficul și să vă protejeze datele personale.

Un bun exemplu de astfel de solutie este furnizat de cei de la Surfshark, care au o un produs dedicat pentru Romania: https://surfshark.com/servers/romania

Ce este un VPN?

Un VPN (rețea virtuală privată) este o conexiune securizată criptată la o altă rețea decât cea în care se află utilizatorul, de obicei, prin intermediul internetului. Asta înseamnă că un VPN extinde o rețea privată în cadrul unei rețele publice (în cazul nostru, internetul), ceea ce permite utilizatorilor să trimită și să primească date confidențiale ca și cum calculatoarele sau smartphone-urile lor ar fi conectate direct la aceeași rețea privată, chiar dacă, din punct de vedere fizic, nu sunt în aceeași rețea.

Funcționează prin crearea unui „tunel” criptat prin care puteți trimite în siguranță datele dvs. cu ajutorul protocoalelor VPN. Acest lucru împiedică persoanele străine să vadă ce faceți. În plus, VPN-urile vă maschează adresa IP reală, care poate oferi o mulțime de informații private despre dvs. – cum ar fi locația geografică, comentariile pe forumuri sau descărcările de torrenturi.

De ce o solutie VPN este foarte importantă pentru afaceri mici și mari?

Când vorbim de o firmă, deja ne gândim cum să ne ferim de atacurile hackerilor și cum să ținem datele în siguranță. Un VPN creează o rețea securizată între angajați și serverele firmei, rețea care este de asemenea criptată.

VPN-ul poate fi folosit de  firme cu un singur birou, care pot oferii access securizat de acasă pentru angajați la rețeaua firmei sau multinaționale cu mai multe birouri/filiale. Cu ajutorul unui VPN se pot acccesa în siguranță fișiere, imprimantă, sisteme video, programe de contabilitate, etc., toate din rețeaua propie folosind un laptop cu Windows, Mac OS sau telefon/tabletă Android, într-un mod securizat.

Care sunt avantajele folosirii unui VPN? 

Printre beneficiile utilizării unei rețele virtuale private se numără:

– Traficul personal este criptat și poate să fie transmis în siguranță pe internet. Orice utilizator VPN poate să stea departe de numeroase amenințări și să fie anonim pe Internet.

– Este aproape imposibil ca hackerii să poată descoperi comunicări personale sau de afaceri, atâta vreme cât se folosește o rețea VPN.

– Poți să navighezi pe internet, să îți verifici mail-urile sau să trimiți informații confidențiale în rețelele publice, fără riscul de a fi spionat de altcineva.

– Poți accesa serviciile și website-uri restricționate în aria ta geografică. Spre exemplu, ați dorit să vedeți câteva spectacole disponibile doar pe Netflix-ul american? Vinerea ta perfectă de vineri include Hulu și HBO Now? Ei bine, puteți urmări toate astea și multe altele cu un VPN.

– În general, VPN-urile vin cu o interfață ușor de folosit. Dacă în trecut era destul de greoi să fie folosită o astfel de soluție de criptare, astăzi interfețele sunt foarte ușor de folosit și sunt destinate oricui.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax