Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avarie la Sistemul informatic al cazierului judiciar român. Eliberarea certificatelor, îngreunată

Publicat

laptop calculator

Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a anunţat, luni, că Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, iar activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar este îngreunată.

Structurile de cazier judiciar vor putea primi în continuare cereri de la cetățeni, urmând ca documentele să fie emise ulterior, în termenul legal de 3 zile, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii structurii de comunicații și informatică lucrează pentru remedierea situației apărute, mai precizează IGPR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Vremea în luna octombrie. Temperaturi mai ridicate decât media și ploi mai multe

Publicat

ANM a anunțat evoluția situației meteo în luna octombrie. Prognoza săptămânală arată în general valori termice mai mari decât media perioadei, dar și ploi mai multe. 

Specialiștii de la severe-weather.eu au realizat o analiză a șanselor de precipitații sub formă de ninsoare ale iernii care urmează. Analiza vizează tendințele globale, dar și pe regiuni.

Vezi și: Prognoză meteo pe termen lung: Câtă zăpadă vom avea în această iarnă. Analiză a lunilor noiembrie, decembrie și ianuarie

METEO Săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a ţării.

METEO Săptămâna 3 – 10 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

METEO Săptămâna 10 – 17 octombrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

METEO Săptămâna 17 – 24 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat al senatorului Călin Matieș: Sute de oameni noi în PSD Alba Iulia

Publicat

În ultimele săptămâni PSD Alba Iulia s-a întărit cu sute de oameni noi, majoritatea tineri, care nu au mai făcut politică, în timp de PNL Alba devine “cimitirul politic” al județului.

PSD Alba Iulia dorește să clădească o organizație a oamenilor onești și valoroși din Municipiu, profesioniști în toate domeniile de activitate, nu partidul ”vedetelor expirate”, lipsite de conduită morală, care fac politică din interese personale, obscure.

După ce au preluat oameni de la partidului lui Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea, persoane de la USR care au ocupat funcții publice fără studii de specialitate, mai lipsește ca Pleșa să revină în PNL, văzând că barca USR se scufundă.

Liberalii din Alba Iulia, în lipsa unor persoane în care populația să aibă încredere, sunt din păcate tratați cu dispreț de niște lideri fără morală.

Astăzi, PSD Alba Iulia a avut o nouă ședință în cadrul căreia s-au dezbătut subiecte de actualitate și au fost validați noi membri.

Aceștia s-au înscris în PSD Alba Iulia din convingerea că împreună, uniți, cu proiecte serioase și sănătoase, cu un program de guvernare locală coerent, se poate câștiga încrederea albaiulienilor, iar apoi vor avea ocazia să scrie istorie pentru Alba Iulia.

“În cele 4 luni, de când am preluat organizația municipală, au venit alături de noi peste 350 de membri care nu au mai făcut până acum politică.

Aceștia fac echipă bună cu membrii cu experiență, care sunt de ani buni alături de partid. Mulțumesc, cu această ocazie, coordonatorilor de zone și președințiilor de organizații locale pentru implicare!

Candidatura mea la Primăria Alba Iulia face ca oameni noi să se implice în viața politică. Aceștia s-au înscris în PSD Alba Iulia din dorința unei schimbări reale și în contextul în care în ultimii ani nu am mai văzut niciun mare proiect care să schimbe în bine viața albaiulienilor!

Îi invit alături de noi pe toți cei care vor o schimbare reală, care pun pe primul loc Alba Iulia și care doresc să construiască împreună cu noi un proiect de guvernare locală pentru Municipiu” a explicat președintele PSD Alba Iulia, senatorul Călin Matieș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Autoritățile analizează integrarea de noi soluții în platforma Ghișeul. Care sunt serviciile de care ar putea beneficia cetățenii

Publicat

Platforma Ghişeul.ro este în continuă dezvoltare. Autoritățile analizează integrarea de noi soluţii, precum eliberarea cazierului judiciar, servicii de open banking sau plata rovinietei, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Dragoş Tohănean, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

„Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este în strânsă legătură inclusiv cu ministerul reprezentat de domnul Burduja (Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, n.r.) şi cu partenerii din segmentul public şi privat, încearcă să înţeleagă bunele practici din segmentul privat pentru a îmbunătăţi colaborarea cu cetăţenii. Sloganul pe care vrem să-l folosim de fiecare dată este „Să scoatem statul din statul la coadă”. Un exemplu bun este platforma Ghişeul.ro, care, datorită pandemiei, a crescut foarte mult în număr de utilizatori, respectiv în număr de instituţii înrolate cu plata taxelor şi impozitelor. Ghişeul.ro este platformă în continuă dezvoltare.

La iniţiativa domnului Burduja se analizează soluţii pentru integrarea cazierului judiciar în platformă. Sunt discuţii cu diferiţi parteneri pentru aducerea pe online a acestui subiect. În paralel, dezvoltăm şi segmentul cu focusul pe aplicaţiile mobile. Suntem în faza de testare şi avem o colaborare foarte bună cu segmentul privat cu partenerii noştri. Acestea sunt doar câteva proiecte care merg în această direcţie”, a spus Tohăneanu.

Reprezentantul ADR a menţionat, totodată, că au demarat discuţii cu operatori din mediul economic privat în vederea implementării pe platforma Ghişeul.ro a unor noi servicii, precum open banking, plata rovinietei sau a anumitor taxe din zona auto.

„Misiunea ADR este să fie aproape de cetăţeni, să vadă care sunt nevoile şi prin analiza comună interministerială sau inter-autoritate să găsim soluţiile cele mai bune pentru a digitaliza diferite servicii, fie că vorbim de proiecte legislative sau proiecte implementate la nivel de cetăţeni. În viitoarele proiecte vor fi luate în considerare şi aspectele de viaţă. Până la urmă, vrem să identificăm inclusiv conceptul de oraş inteligent, iar Ghişeul.ro este o bună bază pentru plecarea la acest drum, dar dezvoltare continuă a platformei automat va facilita o colaborare mult mai bună între cetăţeni şi instituţia publică, fie centrală, fie locală.

În cadrul ADR am început să purtăm discuţii şi cu operatori din mediul economic privat pentru servicii de open banking, soluţii pentru a integra inclusiv plata rovinietei sau anumitor taxe din mediul auto”, a subliniat vicepreşedintele ADR.

Dezvoltarea oraşelor inteligente şi orientarea tehnologiilor durabile către locuitori se află printre subiectele analizate, joi, în cadrul evenimentului Smart Transformation Forum.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Concursul de ciclism montan Alba Carolina Bike Race, ediția a II-a, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Concursul de ciclism montan Alba Carolina Bike Race, ediția a doua – un proiect al Asociației Biciclim Alba în parteneriat cu Primăria Alba Iulia – va avea loc sâmbătă, 24 septembrie. Concurenții vor lua startul din zona Parcul Unirii – Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu și vor parcurge mai multe localități din regiune.

Reamintim faptul că cea de-a doua ediție a concursului urma să se desfășoare în această lună, pe 3 septembrie, însă a fost amânată de organizatori din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Am dat drumul la numărătoare inversă și dorim să vă anunțăm că de dimineață ne aliniem la start pentru ediția 2 a Alba Carolina Bike Race, după care ne vom distra la festivalul de muzică folc. Se prognozează o zi frumoasă de toamnă, cu soare, voie bună, mișcare și muzică bună.

Vă așteptăm alături de noi pentru a ne bucura de tot ce am pregătit. Avem concursul de ciclism montan destinat sportivilor mai experimentați, concursuri de copii, premii, muzică bună și voluntari care abia așteaptă să vă întâlnească.

Nu uitați, Piața Cetății Alba Carolina este epicentrul distracției în data de 24 septembrie”, au transmis recent organizatorii.

Concursul adresat iubitorilor de ciclism montan se va desfășura pe 3 trasee: de 23 km, 36 km, respectiv 63 km, cu diferite grade de dificultate, și este deschis oricărui ciclist, indiferent de vârstă, profesionist sau amator, care are un minim de experiență, o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut.

Program Alba Carolina Bike Race

Vineri, 23 septembrie

 • 19:00 – 21:00 – locație Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, lângă zona de Start/Finish.

preluare kit de concurs;

înscriere;

 • 20:00

ședință tehnică

Sâmbătă, 24 septembrie

Zona de activitate: Strada Mihai Viteazu intersecție cu strada Crișan, lângă Monumentul lui Avram Iancu și Casa de Cultură a Sindicatelor

 • 08:00 – 10:00 – Înscriere, ridicarea kiturilor de participare – locație Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, lângă zona de Start/Finish. Atenție: Înscrierile la fața locului sunt disponibile în limita numerelor de concurs
 • 09:00 – 10:00 – Start cursa INVICTUS ROMANIA
 • 10:15 – Ședință tehnică
 • 10:30 – Start pentru proba de 63 km
 • 10:45 – Start pentru proba de 36 km
 • 11:00 – Start pentru proba de 23 km
 • 11:15 – Start pentru proba de 200 m destinat copiilor
 • 11:30 – Start pentru proba de 1000 m destinat copiilor
 • 12:00 – Start pentru proba de 2500 m destinat copiilor
 • 13:00 – 16:00 – Prânz și curățirea bicicletelor
 • 15:30 – 16:00 – Festivitate de premiere
 • 10:00 – 15:00 – concursuri pentru copii organizate ASOCIATIA BICICLIM ALBA (lângă Monumentul lui Avram Iancu, în parcarea de autocare)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax