Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avarie majoră la rețeaua de electricitate din Nord-Vestul țării, în Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu

Publicat

Avarii la rețeaua de curent din mai multe județe din partea de Nord-Vest a țării. Sunt probleme la Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu. 

Aparatele electrocasnice au fost afectate de o fluctuație de curent și au fost înregistrate pagube. De asemenea au fost raportate incidente precum lifturi oprite între etaje.

UPDATE: Avarie la rețeaua europeană de transport

Oana Miriță, purtătorul de cuvânt al Transelectrica, a declarat pentru G4Media.ro că pana de curent a fost provocată de ”un incident la nivelul rețelei de transport europene, produs la 15.05, care a condus la apariția avariei atât în România, cât și în alte țări”.

Întrebată care este natura incidentului și cauza producerii, reprezentanta Translectrica a spus că ”nu știm încă aceste informații, prioritatea zero a fost restabilirea rețelei.

În jurul orei 16, rețeaua de transport a fost readusă la condițiile normale de funcționare”.

Știrea inițială:

În prezent dispeceratul național caută soluții pentru remedierea problemelor.

Potrivit Digi24, presa locală raportează întreruperi în alimentarea cu electricitate în cea mai mare parte a orașului Sibiu.

Alte publicații vorbesc despre întreruperi în tot nord-vestul țării.

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii.

O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș.

Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Au fost afectate 6 județe – Satu Mare, Maramureș, Bistriț-Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu.

Oamenii din orașele transilvănene spun că le-au fost afectate aparatele electrocasnice. În orașe nu mai merg lifturile, semafoarele și alte utilități.

O explicație ar fi că a cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica.

De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică.

Transelectrica anunță că se lucrează la avarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin Valentin

    duminică, 10.01.2021 at 16:22

    Sambata spre Duminica 10.01.2021 intre 0.30 si 7.10 zona rezidentiala Teius fara curent, fara anuntat in prealabil, fara raspunsuri la sesizari , cu servicii dependente gen internet nerestabilite inca nici la ora 16.00. Tot avarie sau „economie” planificata ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax