Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Avarii la rețeaua de energie electrică, în Alba, după furtună. Mii de locuitori au rămas fără curent. Intervenții DEER

Publicat

Avarii la rețeaua de energie electrică din Alba după furtuna de luni după-amiaza. Mii de locuitori din județ au rămas fără curent. Echipele DEER-Electrica au acționat pentru remedierea incidentelor.

UPDATE: Potrivit raportului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, transmis luni seara, au fost afectați de avariile la rețeaua de energie electrică, inițial, peste 12.000 de utilizatori.

Vezi Urmările furtunii din Alba: străzi și imobile inundate, drumuri blocate, acoperișuri afectate de vijelii, locuințe fără curent

Știrea inițială

Ploaia torențială și vântul puternic au pus la pământ stâlpi de curent, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru circa 7000 de consumatori din județ.

Luni după-amiaza, erau semnalate zone fără curent electric la: Alba Iulia, Sântimbru, Sebeș, Teiuș, Aiud, Galda de Jos, Doștat, Daia Română, Cut, Pianu de Jos, Câlnic, Berghin, Vințu de Jos, Noșlac, Ceu Băcăinți, Blandiana, Cugir, Șibot, Vinerea, Meteș, Cricău, Șpring, Săliștea, Roșia de Secaș, Ohaba, Almașu Mare, Roșia Montană.

Potrivit reprezentanților DEER Alba, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au fost avariate opt linii de medie tensiune.

În jurul orei 19.00, mai erau circa 600 de consumatori fără curent electric, în zona Galda de Sus, Poiana Galdei și Vinerea (Cugir).

Județul Alba s-a aflat, luni după-amiaza, sub avertizare Cod Portocaliu de furtună. A fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba. Au fost emise mesaje Ro-alert locuitorilor din zonele vizate de vreme rea.

Au fost semnalați copaci căzuți pe carosabil și acoperișuri afectate de vânt la Almașu Mare, Stremț, Gârbova de Jos, Teiuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 03.06.2024 at 20:59

    Ruşinos ! Vedeţi cum arată un stâlp de MT la 50 de ani de la montare ? Ăştia cad ca popicele, dar preţurile la curent cresc necontenit. Sigurele lucrări care se fac la reţele, se fac atunci când cand din cauza intemperiilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax