Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avem peste o mie de bolnavi de cancer în judeţul Alba. Tumorile bronho-pulmonare fac cele mai multe victime

Publicat

Datele statistice deţinute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba arată că numărul îmbolnăvirilor de cancer au înregistrat creşteri şi descreşteri, în perioada 2007-2010.

În anul 2007, erau 1.400 de persoane afectate de această boală, în 2008 numărul acestora a scăzut la 1.187, în 2009 a crescut din nou la 1.222 persoane, iar în 2010 s-a produs o scădere la 1.097 persoane.

Diferenţa cazurilor înregistrate la oraşe şi sate este în jur de o sută, două sute de persoane, numărul îmbolnăvirilor fiind uşor ridicat în mediul urban.

Cancerul bronho-pulmonar face cele mai mari ravagii în rândul populaţiei din Alba: cea mai mare rată de incidenţă înregistrată a fost de 212 cazuri, descoperite în anul 2009. Cele mai puţine îmbolnăviri de cancer pulmonar din ultimii patru ani s-au înregistrat anul trecut, 168 de persoane.

După cancerul pulmonar, face victime multe cancerul de sân, prostată şi stomac. Totodată, cancerul de piele răpune anual zeci de victime în rândul cetăţenilor din judeţul nostru.

DSP Alba desfăşoară anual campanii de informare şi prevenţie a populaţiei despre această boală severă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Medicul de Garda

    sâmbătă, 08.10.2011 at 21:09

    Oare care este kontributia kronospan la kresterea numarului de imbolnaviri de kancer. La dezbaterea publika de la liceu ne-au spus ca a scazut numarul imbolnavirilor de kancer-sefii de la kronospan au citit despre impactul poluarii de la ei asupra sanatatii oamenilor.
    Intrebarea este: CINE NE MINTE?

  2. Valeriu

    marți, 11.10.2011 at 11:38

    La intrebarea aceasta nu-ti va raspunde cei ce ar trebui sa vegheze la sanatatea populatiei ..stiu un doctor care a tras semnal de alarma privind formaldehida folosita de kronospan.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax