Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Averea oficială a conducerii Primăriei Alba Iulia. Vezi salariile, proprietăţile şi obligaţiile financiare ale primarului şi celor doi viceprimari


Publicat

Conducerea Primăriei Alba Iulia a făcut publice, pe site-ul instituţiei, declaraţiile de avere. Potrivit acestora, primarul municipiului, Mircea Hava a primit, anul trecut, un venit de 35.581 lei, trecut la categoria indemnizaţie, viceprimarul Voicu Paul – 30.214 lei, iar viceprimarul Ioan Bogăţan – 35.993 lei, mai mult decât primii doi, plus indemnizaţie de 4.154 lei.

Primarul Mircea Hava

În declaraţia de avere a prim-edilului din Alba Iulia, datată 14.06.2011, sunt trecute două case de locuit, prima construită în anul 2002, în suprafaţă de 241 mp şi a doua cumpărată în 2004, în suprafaţă de 100,3 mp. Ambele proprietăţi sunt deţinute de familia primarului. Aceasta deţine şi două terenuri intravilan, cumpărate în 1998, respectiv 2004, de 1400 mp, respectiv 250 mp. La categoria autovehicule, primarul a rămas cu Volkswagen-ul Passat fabricat în 2005. Mircea Hava are depozite bancare în lei, deschise la BCR Alba Iulia şi Sebeş, în anii 1996, respectiv 2002, cu sold total de 80.862 lei. Nu are trecute în declaraţia de avere credite bancare, bijuterii sau obiecte de artă cu valoare peste 5.000 de euro sau alte obligaţii financiare. Soţia sa a întregit veniturile familiei, anul trecut, din salariul obţinut la catedra Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu 23.500 lei.

Comparativ cu salariile din administraţie obţinute de ceilalţi primari din ţară, potrivit unei analize efectuate de econtext.ro, Mircea Hava se situează pe locul 32, cu 3.285 lei/lună, după Mihai Stepănescu din Reşiţa (3.290 lei) şi înainte de Antal Arpad Andras, de la Sfântu Gheorghe (3.278 lei). În acest top conduce, la nivel naţional, primarul de la Iaşi, Gheorghe Nichita, cu un salariu lunar de 8.422 lei, urmat de Gheorghe Ciuhandu – Timişoara, cu 8.161 lei şi Dorin Florea de la Târgu Mureş, cu 7.472 lei. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu este abia pe locul 6, cu 5.302 lei/lună.

Viceprimarul Voicu Paul

Unul dintre cei doi secunzi de la cârma municipiului, Voicu Paul are venituri obţinute anul trecut, în virtutea deţinerii funcţiei de viceprimar, de 30.214 lei. La acestea se adaugă cele ale soţiei, profesor la Şcoala Generală din Sântimbru, de 18.233 lei.  Familia Paul deţine două apartamente cumpărate în 1991 şi în 2008, cu suprafeţe de 58,9 mp şi 195 mp şi mai multe terenuri, toate cumpărate: o păşune de 1.647 mp (din 2007), o grădină intravilan de 1.145 mp (2007) şi un teren neagricol de 175 mp (2007). În anul 2009, cei doi soţi au mai achiziţionat un teren de categoria fâneaţă extravilan, de 1.525 mp. Voicu Paul deţine şi el un Vokswagen, fabricat în 2007 şi un credit contractat în 2008, de 60.000 de euro, pentru care trebuie să plătească până în 2027. În declaraţia de avere datată 9.06.2011, viceprimarul Voicu Paul nu are trecute alte proprietăţi sau obligaţii financiare.

Viceprimarul Ioan Bogăţan

Unul dintre cei mai „activi” la categoria bunuri deţinute dintre cei trei şefi de adminisitraţie locală este viceprimarul Ioan Bogăţan. Cu un salariu pe anul trecut de 35.993 lei, plus indemnizaţie de 4.154 lei, se poate spune că sprijină veniturile familiei, alături de soţia sa, care a obţinut 32.890 lei, anul trecut, din salariu de la SC „Veritas” SRL. Tot soţia sa mai are o pensie anuală de 16.452 lei şi dividende de la firma menţionată de 242.760 lei şi tichete de masă de 1535 lei, aferente anului trecut.

După cum unii ar putea observa că sugerează şi numele, familia Bogăţan se poate lăuda cu mai multe proprietăţi: trei case de locuit, două cumpărate în Alba Iulia şi una moştenire din vinţu de Jos şi 11 terenuri. În Alba Iulia, cele două case au fost cumpărate în anul 1989 (100 mp) şi 2007 (150 mp), la fel ca terenurile intravilane de 100 mp, respectiv 1.300 mp. Casa de 300 mp din Vinţu de Jos, obţinută prin moştenire, în anul 2011 este însoţită de alte 9 terenuri, tot moştenite, respectiv 362 mp intravilan şi 33.393 mp de teren arabil şi vie. Ioan Bogăţan nu are credite, în schimb deţine acţiuni prin ISIF Broker SA Cluj, Sucursala Alba Iulia şi depozite bancare la BCR şi BRD în valoare totală de 216.160 lei. Familia mai obţine venituri prin închirierea unui imobil pe Calea Moţilor din Alba Iulia, de 40.000 lei.

Vezi declaraţiile de avere ale primarului şi celor 2 viceprimari din Alba Iulia.Hava_Mircea_Gheorghe_Avere_14062011Paul_Voicu_Avere_09062011Bogatan_Ioan_Avere_14062011Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. Evrika

  sâmbătă, 02.07.2011 at 20:40

  excelent titlu AVERILE „OFIACIALE”:)…….putem indica si bunuri netrecute in declaratia de avere. De pilda, apartamentul din Cluj cumparat pe numele fiicei primarului dar din banii primarului.

 2. HH

  duminică, 03.07.2011 at 21:22

  TREBUIE SA FI CRETIN SA CREZI ASEMENEA PROSTII !

 3. Freelancer89

  marți, 24.04.2012 at 13:14

  :)) care cetatean al orasului nu stie de legatura dintre primar si firma Elis … hai sa ne laudam cu informatii incomplete ..

  • moderatorul de serviciu

   marți, 24.04.2012 at 14:36

   @Freelancer89, daca ai tu vreo proba, scrie un articol si semneaza-te cu numele adevarat. Barfele le stie toata lumea…

 4. dina

  duminică, 12.05.2013 at 15:27

  indemnizatie e una si venit e alta….ANI nu sesizeaza???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp a lansat o funcție nouă pentru aplicația de PC. Începând de astăzi se pot primi și pe desktop apeluri audio și video

Publicat

Începând de astăzi pe aplicaţia WhatsApp pentru PC-uri cu macOS şi Windows, se vor putea primi apeluri vocale şi video, a anunţat compania, oferind apeluri criptate end-to-end către alţi utilizatori WhatsApp, atât pe computere, cât şi pe dispozitive mobile.

Apelurile vocale şi video pentru WhatsApp erau până acum funcționale pe telefoane cu Android şi iOS, iar WhatsApp a început să lanseze funcţia de apelare de pe desktop către un grup mic de utilizatori la sfârşitul anului trecut.

Apeluri vocale și video pe Whatsap – încă nu se pot face apeluri de grup pe PC

Funcţia de apeluri vocale și video este acum disponibilă pentru toţi utilizatorii WhatsApp de PC.

Apelurile de pe desktop au aceeaşi criptare end-to-end ca şi mesajele scrise, ceea ce înseamnă că WhatsApp şi Facebook nu vă pot vedea sau auzi apelurile.

Singura caracteristică lipsă este că, cel puţin pentru început, aplicaţia desktop nu acceptă apelurile de grup.

WhatsApp promite că se va extinde pentru a include şi apelurile de voce şi video de grup, dar nu a precizat un termen.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Posturile de directori de școli vor fi scoase la concurs. Titularizarea profesorilor, pe durată determinată

Publicat

Posturile de directori la toate școlile din țară vor fi scoase la concurs iar titularizarea profesorilor va fi pe durată determinată.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu, a declarat joi, 4 martie la Europa FM, că este nevoie de o evaluare a cadrelor didactice.

„Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare.

Evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță

Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a transmis Câmpeanu.

Cîmpeanu speră ca posturile de director și de director adjunct să fie scoase la concurs înainte de vacanța de vară. ”Directori, directori adjuncți, pe structura director educațional-manager sau orice altă structură care va rezulta din dezbaterile care trebuie să fie profunde și rapide, pentru că până în vară nu mai este mult. În cel mai rău caz aceste concursuri ar trebui să se deruleze în lunile octombrie – noiembrie.”

În plus, ministrul a declarat că „există voință politică” pentru a se trece de la titularizare pe perioadă nedeterminată la perioadă determinată.

Cîmpeanu a mai precizat că ar fi de acord cu o evaluare a tuturor profesorilor pe criterii de performanță.

„Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanța elevilor este un lucru foarte clar. Asta este marea provocare, lucrurile trebuie schimbate…

”Trebuie să ai și cu cine pentru că sunt 220.000 de profesori, iar asta nu este o scuză, ci este doar o explicație.

Problema nu poate fi tratată și rezolvată fiind scoasă din context, dacă e scoasă din context e egal cu zero, oricât de bine ar suna.

Întâi trebuie să clarificăm la nivel macro, managementul de sistem: relația dintre minister – inspectorate – autorități locale – școli .”

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: Lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli sau pentru uz casnic

Publicat

Ministerul Sănătății atrage atenția că lămpile cu ultraviolete nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli și nici pentru locuințe. Mai mult, radiațiile UV sunt cancerigene și pot produce și alte afecțiuni.

Potrivit specialiștilor Ministerului Sănătății nu este recomandată folosirea lămpilor UV pentru efectuarea dezinfecției în școli sau acasă.

Pe lângă cancerul de piele, radiațiile ultraviolete pot produce cataractă, conjuctivite sau alte reacții la nivelul ochilor, motiv pentru care este contraindicat să fie folosite în încăperi în care sunt persoane și este contraindicat să fie folosite pentru dezinfecția mâinilor, arată specialiștii într-o postare pe Facebook.

„De asemenea, ozonul produs de lămpile UV este dăunător pentru căile respiratorii, fiind un puternic iritant, și poate produce crize de astm la persoanele astmatice. Din aceste motive, nu se recomandă folosirea lor de utilizatori casnici, ci doar de personal calificat și instruit în acest sens”, au mai arătat aceștia.

De asemenea, și Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a arătat că lămpile UV nu sunt recomandate a fi utilizate decât de personalul calificat și nu reprezintă o opțiune pentru sălile de clasă.

„Lămpile UV sunt, în esență, becuri speciale pline cu vapori de mercur care, odată expuși unui curent electric, produc radiație ultravioletă care distruge germenii direct, prin distrugerea ADN-ului și a ARN-ului acestora, și indirect, prin producerea de ozon„, arată specialiștii.

Astfel de lămpi sunt folosite în spitale și în laboratoarele medicale pentru a steriliza anumite încăperi sau zone, însă nu trebuie utilizate ca unică metodă de dezinfecție.

În ceea ce privește activitatea radiației UV față de virusuri, mai multe studii au demonstrat că aceasta poate distruge virusuri gripale, adenovirusuri sau coronavirusuri atât de pe suprafețe, cât și din aer, atât prin alterarea materialului lor genetic, cât și prin alterarea proteinelor de suprafață, virusurile fiind astfel inactivate.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incidența COVID în fiecare localitate din județul Alba și situația internărilor. Ministerul Sănătății publică datele în premieră

Publicat

La mai bine de un an de la debutul pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătății a publicat toate datele legate de testarea COVID-19 pe județe și incidența în fiecare localitate din țară.

Datele au fost publicate pe portalul Guvernului pentru seturile de date deschise livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice și pot fi consultate și descărcate de orice persoană.

Documentul poate fi descărcat de AICI: transparenta COVID_martie_2021

„Datele actualizate zilnic în acest format sunt extrase din aplicațiile Corona Forms, Alerte MS și RENV și publicate automat în format brut. Din acest motiv ele pot conține inadvertențe”, se precizează pe portalul guvernului.

Informațiile sunt actualizate zilnic, începând cu 1 martie.

Incidenta la 14 zile la nivel de UAT
UAT01-03-202102-03-202103-03-2021
ALBAC0,500,500,50
ALMAŞU MARE000
ARIEŞENI000
AVRAM IANCU000
BERGHIN3,642,603,12
BISTRA0,870,870,87
BLANDIANA1,081,091,09
BUCERDEA GRÂNOASĂ0,870,430,43
BUCIUM000
CÂLNIC0,490,490,49
CENADE000
CERGĂU1,221,221,22
CERU-BĂCĂINŢI7,097,270
CETATEA DE BALTĂ000
CIUGUD3,062,752,44
CIURULEASA000
CRĂCIUNELU DE JOS2,792,802,80
CRICĂU3,492,992,49
CUT1,561,561,56
DAIA ROMÂNĂ1,591,591,27
DOŞTAT2,933,913,91
FĂRĂU000
GALDA DE JOS1,111,111,11
GÂRBOVA0,930,930,93
GÂRDA DE SUS1,301,301,30
HOPÂRTA000
HOREA000,51
IGHIU1,131,561,56
ÎNTREGALDE000
JIDVEI0,180,370,56
LIVEZILE2,462,462,46
LOPADEA NOUĂ2,292,301,92
LUNCA MUREŞULUI1,932,703,09
LUPŞA0,670,680,34
METEŞ1,051,071,07
MIHALŢ6,107,067,36
MIRĂSLĂU0,500,501,51
MOGOŞ000
MUNICIPIUL AIUD1,651,651,77
MUNICIPIUL ALBA IULIA5,925,835,86
MUNICIPIUL BLAJ1,391,491,25
MUNICIPIUL SEBEŞ3,463,223,12
NOŞLAC1,091,091,09
OCOLIŞ1,781,791,79
OHABA000
ORAŞ ABRUD0,940,950,95
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ0,520,260,26
ORAŞ CÂMPENI0,670,670,67
ORAŞ CUGIR1,321,361,32
ORAŞ OCNA MUREŞ1,351,351,42
ORAŞ TEIUŞ3,573,162,47
ORAŞ ZLATNA0,370,370,50
PIANU2,502,232,50
POIANA VADULUI000
PONOR5,855,915,91
POŞAGA000
RĂDEŞTI2,302,312,31
RÂMEŢ000
RIMETEA0,990,991,99
ROŞIA DE SECAŞ0,610,610,61
ROŞIA MONTANĂ000
SĂLCIUA0,690,690
SĂLIŞTEA0,830,840,84
SÂNCEL0,380,761,14
SÂNTIMBRU1,971,641,31
SĂSCIORI1,381,221,22
SCĂRIŞOARA000
ŞIBOT2,052,462,46
SOHODOL000,59
ŞONA1,832,283,43
ŞPRING11,3811,4411,44
STREMŢ0,810,810,81
ŞUGAG1,041,041,04
UNIREA2,222,833,43
VADU MOŢILOR0,740,740,74
VALEA LUNGĂ1,892,532,53
VIDRA0,640,640,64
VINŢU DE JOS0,720,900,54

Situația internărilor în spitale

Număr persoane spitalizate / spital / zi
Spital01-03-202102-03-202103-03-2021
Spital Orasenesc Cugir121415
Spitalul Municipal Sebeș141415
Spitalul Municipal Blaj192017
Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia393639
Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud272729

Pe 21 februarie, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că a pornit deja demersurile pentru transparentizarea datelor despre evoluţia pandemiei de COVID-19, solicitată de mai multe organizaţii din societatea civilă potrivit libertatea.ro

Ce solicitau organizaţiile din societatea civilă:

 • Incidența la 14 zile la nivel de UAT;
 • Numărul de persoane externate vindecate/județ/zi;
 • Numărul de persoane externate/județ/zi;
 • Numărul de persoane decedate/județ/zi;
 • Numărul de persoane COVID-19 spitalizate în secțiile ATI/județ/zi și numărul total de pacienți ATI/județ/zi;
 • Numărul de cazuri active/județ/zi; Numărul de persoane aflate în carantină instituționalizată/județ/zi;
 • Numărul de persoane aflate în autoizolare/județ/zi;
 • Numărul de persoane testate/județ/zi;
 • Tipul de teste utilizate (RT-PCR, teste rapide) – proporție din pacienții testați județ/zi;
 • Durata de timp între recoltarea de probe biologice-rezultat (zile) – exprimată ca mediană dacă nu se poate mai detaliat;
 • Proveniența persoanelor testate (autoizolare, carantină, testare voluntară, testare la prezentarea la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, testare de rutină la locul de muncă) – exprimată în numere absolute, defalcate pe județ;
 • Raportul dintre numărul de persoane testate pozitiv/numărul de persoane testate/zi;
 • Numărul de pacienți confirmați, dar asimptomatici sau cu forme foarte ușoare;
 • Proveniența persoanelor testate pozitiv (autoizolare, carantină, testare voluntară, testare la prezentarea la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, testare de rutină la locul de muncă) – exprimată în numere absolute;
 • Perioada între rezultatul pozitiv și spitalizare (ore) – exprimată ca mediană, dacă nu se poate mai detaliat; Numărul de persoane spitalizate/județ/zi(ideal pe spital);
 • Tipul de transmitere pentru fiecare caz (comunitar/instituțional/focar cunoscut sau nou/internațional/etc.);
 • Caracteristici ale persoanelor spitalizate/decedate (grupa de vârstă/vârsta, sex, afecțiuni preexistente/tipul afecțiunilor – cu asigurarea faptului că pacienții nu pot fi identificați pe baza acestor informații) Numărul de persoane reinfectate/județ/zi;
 • Informații cu privire la focare (județ, locație, tip focar, număr de persoane confirmate, numărul potențial de persoane ce pot fi afectate);
 • Informații cu privire la centrele rezidențiale (informații la nivel de centru: total rezidenți, infectați, vindecați, decedați);
 • Raportarea corecțiilor efectuate la nivel de număr de cazuri/decese pe județe/zi;
 • Numărul de persoane testate/județ/zi, defalcate pe persoane vaccinate/persoane vaccinate cu rapel și tip de vaccin; Numărul de persoane programate pentru vaccinare și care nu se prezintă la centrul de vaccinare/județ/zi;
 • Numărul de persoane adăugate ad-hoc pentru că au mai rămas doze/județ/zi; Numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare/județ/zi, defalcate pe reacții comune/minore și reacții majore;
 • Numărul de doze de vaccinuri livrate/județ, defalcate pe tip de vaccin.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate