Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Averile ascunse de infractori pe numele rudelor vor putea fi confiscate și în România. Directivă aprobată de Consiliul European

Publicat

Consiliul European a adoptat, vineri,  o directivă care prevede că averile ascunse de infractori pe numele rudelor vor putea fi confiscate şi în România, în cel mult doi ani și jumătate. Directiva iniţiată de Comisia Europeană a fost adoptată şi de Parlamentul European, în urma unui raport susținut de europarlamentarul râmân MonicaMacovei.

„Normele privind confiscarea de la terți au fost armonizate, fiind introduse garanții extinse” se arată într-un comunicat de presă . Confiscarea de la terţi la care se referă Consiliul reprezintă principala noutate pe care o introduce directiva europeană în legislaţia existentă în România privind confiscarea extinsă. Potrivit noii Directive, averile infractorilor vor fi confiscate mai uşor în toate statele membre, iar confiscarea extinsă se va aplica în cazul mai multor infracţiuni decât înainte: (i) corupţia activă şi pasivă în sectorul public şi privat, precum şi corupţia oficialilor din UE şi din statele membre, (ii) participarea la o reţea de crimă organizată, (iii) pornografia infantilă, (iv) criminalitatea informatică şi (v) orice infracţiune pentru care legea prevede închisoarea de minimum patru ani.

În plus, confiscarea de la terţi este posibilă atunci când bunurile sunt transferate gratuit sau sub preţul de piaţă sau când cel care dobândeşte bunul ştia sau ar fi trebuit să ştie că scopul transferului sau achiziţiei a fost evitarea confiscării. O altă situaţie nouă de confiscare este cea în care persoana cercetată sau acuzată a fugit din ţară sau suferă de o boală gravă, chiar dacă nu e condamnată.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax