Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Averile ”bobocilor” care reprezintă județul Alba în Parlament: Vezi cu ce bani încep mandatul de patru ani Simedru, Dîrzu şi Comşa


Publicat

deputati

De anul acesta, în Parlamentul României ajung, din Alba, trei deputaţi care, spre deosebire de politicienii obişnuiţi cu fotoliile din Legislativ, cum este cazul liberalului Teodor Atanasiu ori al democrat-liberalului Alexandru Pereş, sunt la început de drum. Şi, pentru că oamenii care i-au votat ei merită să aibă „tabloul complet” al celor care vor lansa viitoarele legi cu efect direct asupra vieţii cetăţenilor, vă prezentăm în continuare ce au reuşit să strângă prin în activitatea locală, judeţeană sau personală, de până acum. Aceste detalii pot fi regăsite în declaraţiile de avere, pe care le-au făcut publice noii deputaţi Ioan Dîrzu (USL/PSD), Dan Coriolan Simedru (USL/PNL) şi Cornel Comşa (PP-DD).

Liberalul Dan Coriolan Simedru, deputat pe Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna, a schimbat funcţia de prefect pe cea de parlamentar, după ce a mai fost coordonator la OIR POS DRU Centru. Însă nu este un” boboc” în Parlament, pentru că a mai fost deputat în perioada 1997-2004, din partea PNL. Este şi membru AJVPS şi Albatin.

În averea familiei se regăsesc o casă moştenită din 2012, de 126 mp, în Alba Iulia, un apartament cumpărat cu soţia, în 1996, de 65 mp, în Alba Iulia şi o serie de terenuri. Două sunt intravilane, în suprafaţă totală de 767 mp, trei sunt agricole, în total 34.292 mp, dar mai are 104.100 mp de pădure, toate aceste proprietăţi fiind moştenite.

Familia deputatului Simedru circulă cu două autoturisme, unul Peugeot fabricat în 2002 şi altul Opel, din 2006, ambele cumpărate.

Pentru „zile negre”, a pus deoparte în depozite şi a investit în diferite fonduri valori totale de 76.000 lei şi 5.000 de euro. Pentru echilibrarea balanţei, are şi un credit de 4000 de euro, scadent în 2026.

Anul trecut, din salariul de la OIR POS DRU, unde a fost şef birou a câştigat 59.909 lei, iar soţia, din salariul de consilier superior la DGFP Alba a obţinut 40.399 lei şi din servicii la PAEM Alba – 700 lei. Veniturilor familiei li se adaugă alocaţia fiicei, de 504 lei.

Omul de afaceri Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba şi mai nou deputatul Munţilor Apuseni, pe Colegiul nr. 5 ajunge în Parlamentul României propulsat cu voturile moţilor. Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie la „Albalact” SA şi director general şi preşedinte CA la „Prefera Foods” SA, Dîrzu mai are calitatea de membru în Colegiul Medicilor Veterinari din România.

La capitolul avere, deține împreună cu soţia un teren agricol cu o suprafață de 10 hectare, cumpărat în 2002, în comuna Gârbova, localitate în care a moştenit şi o casă de 100 mp, în 1987, la care se adaugă altă casă moştenită în 2005, în Alba Iulia, în suprafață de 130 mp. A mai avut un apartament, pe care l-a vândut în martie 2012, cu 40.000 euro către Nicoleta Maier.

Pe numele său este înscris un autoturism Skoda Octavia fabricat în 2000.

În conturi bancare mai are, din 2007, 50.000 de lei. Deţine acțiuni la „Prefera Foods” SA (în valoare de 372.000 lei) şi la „Albalact”, de 42.000 lei. De asemenea, a vândut acţiuni de 24.000 de euro, în perioada aprilie- mai 2012, prin SSIF Avantgarde Finance SA. La secţiunea beneficii, sunt trecute cele de la „Prefera Foods”, în calitate de preşedinte CA (13.200  lei) şi director general (170.00 0lei).

A împrumutat în nume personal cu 15.000 de euro pe Ioan Lavu.

În calitate de vicepreședinte CA la SC „Albalact” SA, obține un venit anual de 42.000 lei, iar în calitate de preşedinte CA şi director general la „Prefera Foods” – 182.200 lei pe an. De la Consiliul Județean Alba obține o indemnizație de 6.444 lei; iar soția sa, șef Serviciu Resurse Umane la SC „Prefera Foods” SA câștigă pe an 30.000 lei; alți 540 de lei provin din alocații de stat.

Cel mai nou om politic, dar şi cel mai tânăr deputat de Alba, PP-DD-istul Cornel Comşa (35 de ani) se dovedeşte un întreprinzător cu rezultate, nu numai financiare.

Chiar dacă locuiește în Alba Iulia şi este cunoscut pentru perioada în care a fost consilier al Casei Regale, tânărul are afaceri în America, Bulgaria şi pe meleaguri autohtone. Poate „afaceri” e prea mult spus, pentru că domeniul în care s-a specializat reprezentantul PP-DD din Alba în Parlamentul României este consultanţă în afaceri şi management, pe care a aplicat-o în obiectul firmelor la care este acţionar unic sau majoritar.  Comșa figurează cu firme în Bulgaria și Statele Unite ale Americii, dar și în București. Acestea sunt „Da Easy Way” SRL Bucureşti, „Biz Round The Clock” SRL Bucureşti, „Da Easy Way” LLC SUA (capital de 200.000 USD) şi „Da Easy Way” LTD Ruse, Bulgaria.

Deține un teren intravilan de 515 mp, în Sulina, județul Tulcea, o casă de 200 mp în Alba Iulia și două apartamente, unul cumpărat în Brașov, de 118 mp și unul în București de 84 mp, cumpărat la un preț demn de invidiat, cu credit bancar de 25.000 de euro. Nu posedă autovehicule pe numele său dar circulă cu un Mercedes înmatriculat în SUA.

Are 6 conturi bancare, în care a adunat, din perioada 2007 – 2008, de 62.000 de euro, 45.00 de dolari şi 86.000 de lei.

A oferit împrumut firmei „Da Easy Way”, în valoare de 220.000 lei. A mai împrumutat bani unor persoane, printre care George Vlad – 9.750 de euro, Andrea Zavagli – 3.750 euro, Olimpiu Urcan – 9000 de dolari, Ştefan Manea – 12.200 de lei și altora, aproximativ 10.000 de euro.

A avut venituri de 450.000 lei pe an din dividende de la SC „Da Easy Way” SRL. La alegerile locale a fost ales consilier în Consiliul General București, din partea PP-DD. Veniturile provenite din această funcție nu au fost trecute în declarația de avere.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Razvan Popa

  joi, 13.12.2012 at 09:19

  Sunteti cam neinformati. Sotia lui Simedru lucreaza la DGFP Alba iar din luna iunie dupa ce au venit la guvernare USL numai sporul de 75% acordat serviciului din care face parte este cu mai multe zerouri. Nu stiu de unde ati scos doar venit de 700 lei. Mai sapati !

  • moderatorul de serviciu

   joi, 13.12.2012 at 11:39

   Am ”sapat”. multumim. s-a completat in articol.

 2. Gainar

  miercuri, 19.12.2012 at 21:36

  Daca imi amintesc eu bine, sotia lui Sañedru, este licentiata in Chimie. Oare ce consultatii da la DGFP, SA NU AMESTECE ACETONA CU APA OXIGENATA, S-AU SA NU LASE OTETUL DESTUPAT, CA RUGINESC CUTITELE IN BUCATARIE?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Continuă lucrările la Grădinița din zona industrială Drâmbar, comuna Ciugud. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Lucrările rămase de execuat la Grădinița cu program prelungit din zona industrială Drâmbar ar putea începe în curând. Primăria comunei Ciugud a lansat marți o licitație în valoare de peste 4 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor. 

Reamintim faptul că administrația locală din Ciugud a decis construcția unei grădinițe în apropierea fabricilor aflate în zona industrială a comunei, tocmai pentru ca părinții să își poată lua sau aduce copiii aproape de locul lor de muncă, fără a pierde prea mult timp pe drum. Lucrările pentru construcția grădiniței moderne au fost însă blocate de un proces între Primărie și constructor. După constatarea unor nereguli în proiect, constructorul a solicitat în instanță, printre altele, prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor.

Citește și VIDEO: Construcția grădiniței din zona industrială a Ciugudului, blocată de un proces între primărie și constructor. Motivele

Primăria comunei Ciugud a lansat marți, 25 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru continuarea lucrărilor rămase de executat la obiectivul de investiție „Dezvoltarea serviciilor socio-educative la nivelul Comunei Ciugud prin construirea unei grădinițe cu program prelungit”.

Valoarea totală este estimată la 4.059.282,04 lei, fără TVA. 

gradinita ciugud

Obiectivul de investiție prevede construirea unei grădinițe cu program prelungit în zona industrială din comuna Ciugud. Necesitatea construcției unei grădinițe cu program prelungit în comuna Ciugud vine din nevoia de a crea pentru copiii preșcolari un mediu propice desfășurării activității didactice.

În acest moment grădinița din Comuna Ciugud funcționează într-o clădire aflată în stare mediocră funcțional și structural, și care nu oferă un mediu plăcut pentru copii, cadre didactice și părinți. Astfel, construirea unei grădinițe cu program prelungit în comuna Ciugud reprezintă principala necesitate a autorității locale din sfera serviciilor didactice și școlare.

gradinita ciugud

În momentul de față, clădirea are structura de rezistență finalizată (pereți de zidărie de cărămidă plină, neconfinată, de cca. 50 cm grosime la exterior si de cca. 40-30 cm grosime la interior). Închiderile si compartimentările sunt realizate în proporție mare.

Clădirea nu beneficiază de nici un fel de finisaje, interioare sau exterioare.

Grădinița se adresează copiilor cu vârstă preșcolară din comuna Ciugud și copiilor ai căror părinți activează în zona industrială aflată în proximitatea acesteia. Va funcționa cu program prelungit, pentru acordarea la programul de lucru al părinților.

Clădirea se înscrie într-un dreptunghi cu dimensiunile 46,85 x 27,40 m (47,05 x 27,60 m, incluzând și termosistemul), este în regim de înălțime P+1, etajul (cu o suprafață de cca. 10% din suprafața parterului) fiind rezervat administrației.

Din punct de vedere funcțional clădirea existenta are următoarea configurație:

Clădirea a fost structurată în 4 secțiuni (trei la parter și una la etaj):

 • prima cu filtrul, cabinetul medical, izolatorul și alte anexe specifice accesului
 • a doua cu sala multifuncțională și bucătăria ca funcțiuni principale
 • a treia cu sălile pentru grupele de joc și dormitoarele copiilor
 • a patra pentru conducere și personal – la etaj.

Acestea sunt organizate în jurul a două curți interioare: una cu vegetație, deschisă pe latura dinspre nord (aceasta conduce spre locul de joacă exterior), cealaltă – un atrium, cu pardoseală de tartan, funcționează ca o cameră de joacă în aer liber.

Accesul în clădire se realizează pe latura sudică, este accentuat de etajul în consolă, care definește dominanta construcției. Evacuarea în caz de incendiu se face în trei puncte: ușa prin care se face și accesul principal, ușa din fațada sudică a curții interioare cu vegetație, de la extremitatea coridorului din care se face distribuția în sălile de joacă și dormitoare.
Grădinița este adaptată nevoilor specifice copiilor cu dizabilități.

În exterior este prevăzută o rampă de acces la platforma exterioară, iar la interior este un grup sanitar gabaritat corespunzător.

Copii sunt grupați în 6 săli pentru învățare și joacă și 3 dormitoare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Guvernul a aprobat măsurile pentru plafonarea prețului la gaze și electricitate. De ce nu se poate aplica retroactiv

Publicat

gaze, aragaz, ochi aragaz,

Guvernul României a votat marți, 25 ianuarie, ordonanța de urgență pentru plafonarea prețului la gaze și energie electrică. În jurul orei 17.30, premierul Nicolae Ciucă a avut o scurtă declarație de presă, în care a prezentat principalele măsuri care se vor aplica de la 1 februarie 2022. 

La 20 de minute de la declarația premierului Ciucă, ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că guvernul a votat OUG-ul.

CITEȘTE ȘI: Premierul Ciucă: Plafonarea și compensarea facturilor la gaze și curent va fi aprobată. De când se va aplica măsura. TARIFE

Acesta a precizat că măsurile vor intra în vigoare de la 1 februarie. Măsurile vor fi aplicate pe luna februarie și martie.

Plafonarea nu se aplică la facturile din noiembrie și decembrie 2021 și ianuarie 2022

Noua schemă de compensare a facturilor la energie şi gaze care va fi aplicată de la 1 februarie, nu se pate aplica retroactiv, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Anterior, ministrul afirmase că Ministerul Justiției analizează dacă se pot reface facturile și pentru lunile noiembrie și decembrie din 2021.

Ministerul Justiției susține că noile măsuri de sprijin pentru facturi nu pot fi aplicate retroactiv, nici măcar pentru luna ianuarie, a declarat marți ministrul Energiei Virgil Popescu.

Ce măsuri intră în vigoare

Mai exact, kilowatt-ul pe oră scade la 0.80 de bani pentru energie electrică și 0.31, pentru kilowatt la gaze naturale.  Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Pentru IMM-uri plafonarea prețurilor va fi aplicată la un 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale

Potrivit premierului Ciucă, ”pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0.80 bani pe kilowatt oră, la energie electrică și 0.31 bani pentru kilowatt oră la gaze naturale, indiferent de consum.

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia electrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 68 de bani pentru energie electrică și circa 22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Preț plafonat de la 1 februarie:

 • Energie electrică: Pentru consum de până la 500 kWh – preț 0, 68 lei/ kWh
 • Gaze: Pentru consum de până la 300 mc – 0,22 lei/ kWh

Am decis de asemenea ridicarea nivelului de comepensatie pentru a prelua cât mai mult din criza energetică, astfel efectele să fie resimțite mai puțin. Avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri vom plafona prețurile la 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 lei pentru kilowatt oră gaze naturale”, a declarat acesta.

„Astăzi am aprobat ordonanța de urgență prin care, începând cu data de 1 februarie, se fac modificări în ajutorul oamenilor. Pentru toți consumatorii casnici scade plafonul de la 1 leu pe kWh la 80 de bani pe kWh pentru energie electrică și de la 37 bani pe kWh la 31 bani pe kWh la gaze, indiferent de cât consumă.

Preț plafonat pentru consumatorii casnici de la 1 februarie, indiferent de consum:

 • Preț plafonat energie electrică: 0, 80 lei/ kWh
 • Preț plafonat la gaze: 0, 31 de bani/ kWh

Dacă în plus, consumă 500 kwh lunar la energie electrică și 300 metri cubi lunar la gaze, atunci benenficiază de o compensare suplimentară și practic vor plăti 68 de bani pentru energie electrică și 22 bani pentru gaze, vorbim de toate taxele incluse”, a declarat Virgil Popescu.

Schema a fost lărgită și pentru spitale, școli, gradinițe, universități, ONG-uri

În plus, față de categoriile incluse înainte în lege, spitale, școli, grădinițe, universități, ONG-uri, schema a fost lărgită pentru aproape toți consumatorii non-casnici.
„Mă refer la absolut toți consumatorii non-casnici, cu excepția marilor consumatori de energie electrică care au beneficiat de ordonanța 81 pe o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană. Și pentru ei suntem în discuții cu Comisia să reînnoim această schemă”, a precizat ministrul.

El a afirmat că CET-urile nu beneficiază de acest preț plafonat pentru că în lege au o schemă de ajutor. CET-urile sunt sprjinite de la Guvern cu jumătate dintre diferența între prețul gazelor și prețul de referință de 250 lei.

Consumatori non-casnici:

 • Preț la electricitate plafonat la 1 leu/kWh
 • Preț la gaze plafonat la 37 bani/ kWh

„Practic avem o plajă foarte mare de consumatori non-casnici, acolo unde prețul este plafonat la 1 leu pe kWh la energie electrică și la 37 de bani pe kWh la gazele naturale”, a spus Popescu.

În plus, ANPC a primit posibilitatea să facă verificările pe text de lege specializat și să poată aplica amenzi de până la 200.000 lei pentru încălcarea prevederilor acestei legi, practic pentru neaplicarea plafoanelor și a compensărilor prin lege, a mai spus ministrul.

„Rămâne în continuare prevederea prin care furnizorii sunt obligați să refacă toate facturile pe care le-au emis fără aplicarea prevederilor legii”, a precizat el.

Reprezentații PSD spuneau că OUG-ul nu va fi votat marți

Anterior votului, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, după o discuție cu Florin Cîțu, că noua ordonanță nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți. La scurt timp, Ciolacu a fost contrazis de Florin Cîțu, care a declarat că „ordonanța va fi dată azi”.

Ordonanța prevede amenzi de până la 200.000 de lei  în cazul firmelor furnizoare de energie care nu recalculează facturile greşite sau care nu aplică prevederile legale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciucă: Plafonarea și compensarea facturilor la gaze și curent va fi aprobată. De când se va aplica măsura. TARIFE

Publicat

Guvernul României va aproba marți seara, în ședință de Guvern, măsurile pentru plafonarea și compensarea facturilor uriașe înregistrate de români, în ultimele luni la gaze și energie electrică. 

Mai exact, potrivit premierului Ciucă, măsurile se vor aplica pe lunile februarie și martie. Este vorba despre un preț fixat de guvern pentru populația României, la gaze și curent și pentru consumatorii non casnici. 

Măsurile care vor fi aprobate de guvern au fost prezentate de premierul Nicoale Ciucă, într-o conferință de presă, la începutul ședinței. 

UPDATE 18.00: La 20 de minute, de la declarația ministrului Ciucă, reprezentații guvernului au declarat că OUG-ul a fost votat și că măsurile expuse de prim ministru a fost votat.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Guvernul a votat OUG-ul pentru plafonarea și reducerea prețului la gaze și energie electrică

”Aprobăm în ședința de Guvern de astăzi, un nou set de măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor și al economiei, astfel încât să putem contribui la buna desfășurare a activităților, la păstrarea locurilor de muncă și la buna desfășurare a tuturor activităților.

Astfel pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0.80 bani pe kilowatt oră, la energie electrică și 0.31 bani pentru kilowatt oră la gaze naturale, indiferent de consum.

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Am decis de asemenea ridicarea nivelului de comepensatie pentru a prelua cât mai mult din criza energetică, astfel efectele să fie resimțite mai puțin. Avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri vom plafona prețurile la 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale.

În ceea ce privește măsurile de care beneficiază marii consumatori de energie, după cum se știe beneficiază, anul trecut au fost alocate 130 de milioane de euro pentru susținerea acestora. Se discută continuarea acestei forme de sprijin.

Acest set de noi măsuri se va aplica pentru februarie și martie”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă, marți 25 ianuarie, la începutul ședinței de Guvern.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Au pus în pericol siguranța circulației. Doi bărbați din Alba, cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști

Publicat

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști. Unul conducea cu permisul suspendat și celălalt, sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, luni, 24 ianuarie, în jurul orei 4.40, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce acționau pe DJ 107 H în Ighiu, au depistat un tânăr de 25 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot luni, în jurul orei 2.50, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat de 53 de ani, din Crăciunelu de Jos, în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate