Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avertisment al Poliției: Aproximativ 60% dintre români nu știu să facă diferența între un medicament real și unul falsificat

Publicat

Majoritatea românilor nu fac diferența între medicamentele reale și cele falsificate: nu verifică ambalajul și nu sunt atenți la numărul autorizației de punere pe piață.

Concluzia vine dintr-un studiu realizat de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și s-a derulat la nivel național.

Astfel, 60% dintre români nu știu cum să facă diferența între un medicament bun și unul falsificat.

Studiul scoate în evidență amploarea fenomenului de comercializare a medicamentelor și a suplimentelor alimentare contrafăcute, informează IGPR.

Cercetarea a vizat descrierea și analiza principalelor caracteristici și atitudini ale oamenilor privitoare la medicamentele și suplimentele alimentare comercializate prin intermediul internetului sau al altor surse decât cele oficiale.

Conform studiului, cei care vând astfel de medicamente se bazează atât pe nevoia oamenilor de a obține tratamente care sunt greu de procurat, cât și pe lipsa de resurse financiare ale acestora, promovând prețuri mai mici decât pe piața licită.

Farmaciile și plafarele sunt apreciate ca fiind surse sigure pentru achiziția de medicamente și suplimente alimentare, chiar dacă nu întotdeauna și sunt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax