Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avertisment de la președintele Băsescu pentru Victor Ponta: ”Dacă nu renunţă la creşterea accizei la combustibil, trimit înapoi bugetul de stat”

Publicat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de guvern.

„Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament”, a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională.

„O spun în mod categoric, dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca şi la CCR”, a spus preşedintele Traian Băsescu, precizând că este vorba de un „avertisment”.

Băsescu a mai spus că această creştere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând că tot ce se va da înapoi la pensii şi salarii, va fi „înghiţit” de creşterile de preţuri.

Potrivit preşedintelui, inflaţia va ajunge anul viitor la 3,5%-3,6%.

„Cred că vom avea o creştere de inflaţie de cel puţin 3,5, adăugată pe inflaţia anunţată de Banca Naţională”, a mai spus Băsescu.

Ce spune președintele DESPRE BUGET:

Susţin fără rezerve indexarea pensiilor şi creşterea pentru medicii rezidenţi şi cadrele didactice.

Este foarte bună creşterea venitului minim garantat cu 5%.

Sunt un susţinător fără rezerve al creşterii volumului de cofinanţare pentru fonduri europene şi pentru autostrăzi. Nu înţeleg de ce s-a supărat primul ministru, vreau să îi demonstrez că poate să le facă fără creşterea accizei la benzină.

Această declaraţie de presă se vrea un avertisment şi o deschidere la dialog către Guvern şi Parlament.
Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la carburanţi voi retrimite bugetul. Este posibil să îl atac şi la CC dacă voi găsi motive.

Şomajul în septembrie 2012 a fost de 6,7%, şomajul în septembrie 2013 este de 7,5%. Nu ştiu unde sunt zecile de mii de locuri de muncă şi investiţiile pe care le promitea premierul.

Creşterea accizei la combustibil va avea impact în toată economia şi în fiecare casa, în ceea ce priveşte alimentele, bunurile de larg consum, transportul.

Ceea ce domnul prim-ministru spune că vrea să dea oamenilor în plus va fi înghiţit de creşterile de preţuri şi de creşterea inflaţiei.

Dacă BNR evalua o inflaţie de 3% pentru anul viitor, eu cred că prin introducerea accizei suplimentare pe combustibil, taxe pe stâlp şi altele inflaţia va fi 3,5%-3,6%.

Aş vrea să se înteleagă ce înseamnă 7 eurocenţi creştere de acciză. Costul nu va creşte numai cu 7 eurocenţi, se adaugă TVA-ul 24%. Creşterea ajunge dintr-o dată la 8,8 eurocenţi.

Este inadmisibil să pui o asemenea acciză întregii populaţii ca să faci rost de bani pentru baroni şi baronaşi.

Am experienţa măririi TVA în 2010 cu 5 procente, una din marile erori, trebuiau căutate alte soluţii.

Domnii de la Guvern pun un bir toxic pentru a satisface nevoile baronilor, este motivul pentru care voi retrimite bugetul la Parlament şi îl voi contesta şi la CC.

Ar putea domnul Dragnea, din cei 1,57 miliarde pe care îi transferă la locale pentru programe, să renunţe la 1,4 miliarde pentru că îi are din bani europeni.

1, 4 miliarde i-am găsit la Dragnea. Unde mai găsim bani, că mai avem nevoie… Aş lua alte 500 milioane de la dobânzi.

Mai sunt capitole care se transforma în buffere de rezervă pentru mişcat bani în funcţie de nevoile politice.

1.400 milioane de la clientela politică a domnului Dragnea şi cu 600 milioane se fac 2 miliarde. Ne mai rămân de recuperat doar vreo 280 de milioane.

Şi pentru că v-am spus taina cu buffer-ul, gândiţi-vă că doamna Mariana Câmpeanu a dat anul acesta 500 de milioane înapoi. Care se duc la domnul prim-ministru şi le acordă clientelei politice.

Aceşti 280 de milioane aş putea să spun oricând de unde să fie luaţi, dar dacă sunt de la Munca vor spune toţi că „vrea să ne taie pensiile”, dacă spun de la Transporturi vor spune „nu vrea să facă străzi”. Vreau să mă feresc de propagandă. Oricând, cu un ministru de Finanţe sau un premier serios, pot să le spun de unde să îi ia.

Acest buffer nu este invenţia domnului Ponta, a fost la fiecare prim-ministru, am fost împotrivă şi în vremea lui Boc.

După trauma din 2010 poporul ăsta nu merită să mai sufere încă o dată în condiţiile în care nu e necesar. Atunci nu aveam de unde să luăm bani să plătim Sănătatea, Poliţia, Armata, Educaţia. Acum putem.

M-am uitat în ordonanţa asta cu taxa pe stâlp, e atât de prost scrisă, se face o confuzie grosolană între patrimoniu şi proprietate.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax