Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertisment din partea E.ON Energie: Email-uri false cu prețuri prea mici ca să fie adevărate. Puteți rămâne fără bani în conturi

Publicat

E.ON Energie România își avertizează clienții să nu ia în considerare și să nu deschidă documentele atașate și link-urile transmise în e-mailuri de tip phishing (tentativă de furt a informațiilor), primite în ultimele zile.

Mesajele se referă la o cerere de ofertă de preț și la disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON, potrivit unui comunicat al companiei.

Compania nu transmite clienților e-mailuri cu astfel de subiecte, spune E.ON. Prețul energiei electrice și al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei sau pe comparatorul de prețuri pus la dispoziție pe pagina web a ANRE.

De asemenea, mai multe informații despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei.

E.ON oferă detalii despre prețuri și oferte doar în cazul în care primește solicitări pe e-mail din partea clienților.

E-mailurile de phishing pot să conțină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente atașate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL.

Recomandarea specialiștilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a nu da curs acestor invitații deoarece documentele atașate sau link-urile pot conține viruși care vor afecta funcționarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului.

Compania sfătuiește clienții să evite deschiderea e-mailurilor primite de la companiile de la care nu așteaptă vreun mesaj, să nu deschidă și să nu salveze documentele atașate primite de la adrese de e-mail care nu sunt de încredere, să nu se grăbească să interacționeze cu e-mailul, mai ales când mesajele creează sentimentul fals al unei urgențe și să verifice corectitudinea limbajului, de regulă fiind scrise nenatural, cu greșeli gramaticale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate