Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertisment legat de o nouă înșelătorie, în preajma sărbătorilor de iarnă: Țeapa SONDAJUL, atribuită unei benzinării

Publicat

Mai sunt câteva zile până începe luna cadourilor, ceea ce înseamnă goana cumpărătorilor după idei de cadouri de Crăciun pentru cei dragi.

Cumpărăturile online, specifice perioadei prin care trecem, se pot transforma rapid în pagubă, din cauza ofertelor false și a infractorilor cibernetici, care devin mult mai activi.

Una dintre țepele lansate recent a fost sesizată în urma primiri unui mesaj de către mai mulți utilizatori, aparent din partea unei benzinării, prin care sunt anunțați că dacă participă la un sondaj, pot câștiga până la 50.000 de lei.

În realitate este vorba despre o entativă de fraudă prin care atacatorii obțin datele victimelor și ulterior îi lasă fără bani în conturi.

Citește detalii despre Înșelătoria ”Acoperișul”, reapărută în Alba Iulia. Oferte ”otrăvite” plasate pe parbrizele mașinilor din oraș

“Nu dați curs sub nici o formă mesajelor promoționale sau celor care promit un câștig sigur, dacă urmează să furnizați anumite date, atacatorii lucrează intens în perioada asta pentru a ne întinde astfel de capcane” a spus Mihai Rotariu, reprezentant al Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică, citat de Digi24.ro.

Citește și: Atenționare legată de escrocheriile de pe siteurile de anunțuri. Cum sunt lăsați fără banii din cont vânzătorii de bună credință

Specialiștii spun că o ofertă prea bună ar trebui să ne atragă atenția, la fel și un premiu venit de nicăieri.

Specialiștii în securitate online spun că există mai multe metode prin care ne putem feri de înselăciuni în perioada goanei după cadouri, atacurile online fiind tot mai dese în ultimii ani, nu doar de sărbători, din cauza pandemiei, după ce oamenii au mutat cumpărăturile din magazine, pe internet.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax