Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Avertisment Microsoft: Atacuri cibernetice asupra României și a mai multor țări europene

Publicat

internet securitate

Campanii de atacuri cibernetice îndreptate către instituții din mai multe țări europene au fost descoperite recent, a anunţat Microsoft.

Microsoft spune că atacurile s-au îndreptat către conturile a 104 angajați de la diverse organizații din Belgia, Franța, Germania, Polonia, România și Serbia.

În postarea de pe blogul oficial, Microsoft a început prin a aminti că în luna mai sunt alegerile europarlamentare și că tot mai multe grupări sofisticate, inclusiv statale, vor încerca să influențeze alegătorii.

Compania spune că au fost luate la țintă diverse organizații civice, think-tank-uri, ONG-uri și instituții democratice din mai multe țări europene, în perioada septembrie – decembrie 2018.

Atacurile au fost inițiate de grupul Strontium, același cunoscut sub nume precum APT 28, Fancy Bear, Sofancy sau Pawn Storm. Este unul dintre cele mai vechi și redutabile grupuri de cber-infracționalitate și are legătură și cu serviciile secrete rusești GRU.

Microsoft a anunțat că extinde și serviciul său de cyber security AccountGuard în 12 noi piețe europene.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax