Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertisment Nicolae Ciucă: Parlamentarii liberali care nu votează legea privind pensiile parlamentare vor fi excluși din partid

Publicat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după ședința conducerii centrale a partidului, că deputații și senatorii partidului care nu votează proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi excluși din partid.

„Am luat decizia ca cei care nu votează legea privind pensiile parlamentare să fie excluși din partid”, a declarat Nicolae Ciucă.

Plenul Parlamentului s-a reunit luni să voteze abrogarea din Statutul senatorilor și deputaților a articolelor care le oferă parlamentarilor dreptul la „indemnizație pentru limita de vârstă”.

Coaliția vrea ca tot în această săptămână să voteze și supraimpozitarea celorlalte pensii speciale la Camera Deputaților.

Cei mai mulți parlamentari – pensionari sunt de la PSD – 16, urmați de cei de la AUR – șase, de la PNL – patru, Forța Dreptei – doi, apoi câte unul de la UDMR, minorități sau USR. Acestora li se adaugă și doi neafiliați, ambii foști membri AUR, scrie Europa Liberă.

În total, dintre cei 23 de deputați și 10 senatori pensionari, 15 încasează beneficii ca foști magistrați sau angajați în armată sau structurile subordonate Ministerului de Interne.

Restul primesc așa numitele pensii „de stat”, obținute în raport cu anii munciți și contribuția avută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 26.06.2023 at 13:49

    E pensie specială sau îndemnizaţie ? Care-i diferenţa ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax