Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertisment pentru cetățeni: ursoaică cu trei pui, observată în zona Dealului Mamut. Ce spune gestionarul fondului de vânătoare

Publicat

Avertisment pentru cetățeni: ursoaică cu trei pui, observată în zona Dealului Mamut. O ursoaică cu trei pui, care se comportă violent, a fost văzută în zona Dealului Mamut, atrage atenția Asociația AVP Mamut, care gestionează fondul de vânătoare. Reprezentanții asociației solicită Primăriei Alba Iulia amplasarea de indicatoare și eliminarea marcajelor turistice. 

Într-o cerere adresată administrației locale, reprezentanții asociației care gestionează fondul de vânătoare spun că sunt efectuate zilnic goane pentru alungarea din zona respectivă a urşilor. 

„Subscrisa Asociaţia AVP Mamut, cu sediul în Alba Iulia, strada Carpenului nr. 27A, care gestionează fondul 39 Alba Iulia, aflat pe raza municipiului Alba Iulia şi localităţile limitrofe, vă aduce la cunoştinţă următoarele:

În zona Dealului Mamut a fost observată prezenţa unui urs, femelă cu trei pui, iar din relatările persoanelor deţinătoare de animale din zonă, aceasta se comportă violent.

Însă, Dealul Mamut este o pădure care este proprietatea Primăriei municipiului, iar pe acesta sunt amplasate pista de biciclete, parcul dendrologic şi mai multe trasee de drumeţie turistice marcate.

Prin urmare, vă solicităm amplasarea de indicatoare şi anunţarea situaţiei către public, mai ales pentru persoanele şi turiştii care frecventează aceste locuri.

Dacă există posibilitatea, vă rugăm să luaţi în considerare eliminarea marcajelor turistice care nu au niciun aviz şi implicit nimeni care să le gestioneze.

Vă informăm că, în conformitate cu contractul dintre Asociaţia AVP Mamut şi Primăria Alba lulia, efectuăm zilnic goane de alungare prin larmă prin intermediul dispozitivelor acustice şi prin tragere cu armă pentru alungarea din zona respectivă a urşilor.

Goanele de alungare se fac dimineaţa şi seara, la lăsarea întunericului, datorită temperaturilor ridicate din această perioadă”, se precizează în cererea transmisă joi către Primăria Alba Iulia, de către reprezentanții Asociației AVP Mamut.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Frecție

    vineri, 12.07.2024 at 06:59

    Măsuri ? Frecție la laba ursului ! Duceți urșii la sediile pnl și psd. Îi vor face consilieri și asa vor minca gratis.

  2. tux

    vineri, 12.07.2024 at 16:09

    Cum dracu se face ca zilnic sunt alergatori, biciclisti, drumeti care bat Mamutul si al dracu’, numai gestionarul fondului de vanatoare ii vede pe ursii astia de pe Mamut.
    Nu se vad urme de urs, nu rahat de urs dar sunt o multime de caprioare, care daca ar fi urs prin zona, nu cred ca ar mai fi chiar asa multe.
    Dar sa presupunem ca este urs si omul are dreptate, pai consider ca este normal sa alungam ursul sau sa il impuscam daca vedem ca devine agresiv, dar nu vi tu mare vanator cu pusca cu luneta sa impui regul de inchidere a traseelor turistice ca sa ai tu unde sa-ti desfasori asa-zis–ul hobby si eu care sunt pasionat de drumetii montane sa fiu obligat sa stau la asfalt.
    Padurea de pe Mamut este publica chiar daca voua asa-zisilor vanatori (vanatorii astia cu pusti cu luneta sunt mai vanatori ca mine doar prin simplul fapt ca au dat o galeata de bani pe o pusca cu luneta, nu ca ar avea ei niste skill-uri speciale).
    Daca va place vanatoarea nu aveti decat sa va cumparati paduir intregi, sa le ingraditi si sa crestetii in interiorul lor ce oratanii doriti, de la melci pana la urs si sa ii vanati de placere acolo in orada voastra.
    Domeniul public sa ramana al cetatenilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate