Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertismentul poliției: Hoții profită de starea de alertă și poartă măști și mănuși. Cum a rămas o bătrână fără banii din casă

Publicat

mascati, politie

Hoții profită de starea de alertă și mai ales de obligativitatea purtării unei măști de protecție și mănuși și acționează, în special asupra persoanelor vârstnice. 

Cea mai recentă victima a unui hoț a fost o femeie de 77 de ani din Sibiu care a rămas fără 1.200 de lei, după ce i-a permis unui bărbat care s-a prezentat angajat al unei companii de cablu să intre în casă. 

Poliția trage un semnal de alarmă și spune că acest mod de operare al hoților, cunoscut sub numele de ”împrietenire”.

Potrivit autorităților, acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, cablu, apă sau electricitate și face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei.

Cum a căzut victima femeia de 77 de ani 

O femeie domiciliată în municipiul Sibiu, a sesizat faptul că a fost victima unui furt. Polițiștii de la investigații criminale, în urma cercetărilor efectuate, au constatat că un bărbat a cărui identitate a rămas necunoscută, a pătruns în locuința victimei, cu acordul acesteia, invocând necesitatea efectuării unor reparații la infrastructura de cablu.

În imobil, bărbatul i-a cerut să îi schimbe o bancnotă de 200 de lei și profitând de neatenția femeii, i-a sustras 1200 de lei dintr-un dulap în care aceasta își păstra banii. Falsul angajat purta mască de protecție. Polițiștii Biroului Investigații Criminale efectuează cercetări pentru a identifica și trage la răspundere autorul.

Ce le recomandă polițiștii cetățenilor:

– să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuință, iar dacă este necesară efectuarea unor lucrări de reparații TV, internet, instalații sanitare, sau altele, să solicite prezentarea legitimației.

– să roage un vecin să fie de față, atunci când în locuința lor se desfășoară astfel de lucrări.

– să nu plătească astfel de servicii pe loc, ci ulterior lucrărilor, după emiterea unei facturi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax