Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare CERT-RO: O nouă înșelătorie pe Instagram. Atenție la mesajele primite

Publicat

CERT-RO atenționează utilizatorii aplicației Instagram privind o tentativă de phishing. Specialiștii spun că unele mesaje sau comentarii vin in partea unor conturi controlate de hackeri.

”Atenție la mesajele sau comentariile primite pe Instagram.

În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi controlate de atacatori și au scopul de a vă determina să le transmiteți (involuntar) date personale, date financiare sau de autentificare.

În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram și amenință cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link. Deși pe această rețea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc și indicații despre cum pot totuși accesa acel URL.

Este evident o tentativă de phishing. Ce alte elemente din captură v-ar determina să ajungeți la concluzia că este o păcăleală?”, atenționează experții CERT-RO.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax