Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare Cod Galben de ploi torențiale și vânt puternic, în Alba și în țară, până joi dimineața. Caniculă, până duminică

Publicat

Meteorologii au emis avertizări Cod Galben de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului, valabile în Alba și alte județe din țară, până joi dimineața. De asemenea, a fost emisă o informare meteorologică de caniculă, valabilă până duminică, 20 august. 

Cod Galben de instabilitate atmosferică

Interval de valabilitate: 16 august, ora 14:00 – 17 august, ora 06:00

În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55 … 60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20 … 25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Cod Galben de intensificări ale vântului

Interval de valabilitate: 16 august, ora 10:00 – 16 august, ora 20:00

În intervalul menționat, în estul Munteniei, Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 … 65 km/h.

Informare meteorologică – disconfort termic ridicat, caniculă

Interval de valabilitate: 17 – 20 august

În intervalul menționat va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35 … 36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32 … 34 de grade.

În după-amiaza zilei de astăzi în estul și sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax