Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare COD GALBEN în Alba și alte județe. Se vor înregistra ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și local vijelii

Publicat

Meteorologii au emis, joi seară, mai multe avertizări nowcasting cod galben pentru Alba mai multe judeţe. Se vor înregistra frecvente descărcări electrice, ploi şi grindină.

Interval de valabilitate: 14 septembrie, ora 13 – 15 septembrie, ora 10

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În Maramureș, Crișana, Banat, local în Transilvania și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului, de peste 40…50 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse, astăzi (14 septembrie) și în centrul, nord-estul țării și în restul zonei montane.

Vineri (15 septembrie) vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în sud, centru și est.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax