Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare Cod Portocaliu în Alba și Sibiu, Cod ROȘU în Cluj: Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Mesaj Ro-Alert

Publicat

Meteorologii au emis vineri după-amiaza o avertizare Cod Portocaliu de furtuni, valabilă în mai multe zone din județul Alba.

Potrivit ANM, între orele 13:55 și 15:00 sunt vizate localitățile Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Gârbova, Câlnic și Cut.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Potrivit ISU Alba, ca urmare a avertizării Cod Portocaliu, în zona localităților afectate a fost emis un mesaj Ro-Alert.

A fost emisă o avertizare cod portocaliu și pentru județul Sibiu: Jina, Miercurea Sibiului, Poiana Sibiului, Tilișca;

COD ROȘU în Cluj

Avertizare meteo Cod Roșu de furtună: rupere de nori în Cluj. Pericol de inundații în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri după-amiaza, o avertizare nowcasting Cod roşu de furtună pentru localităţi din judeţul Cluj , valabilă până la ora 15:00

Potrivit meteorologilor, în judeţul Cluj, în localitățile Așchileu, Bobâlna, Borșa, Chinteni, Cornești, Dăbâca, Panticeu, Recea-Cristur, Vultureni sunt anunțate averse torenţiale, care vor acumula peste 50 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină.

Vreme rea cu furtuni și grindină în aproape jumătate din țară până sâmbătă dimineață

Începând de vineri dimineața până sâmbătă la ora 10 este valabilă o avertizare cod galben și cod portocaliu de vreme rea pentru aproape jumătate din România. Sunt vizate județele din vestul țării.

Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 14 – 09 iunie, ora 23

Fenomene vizate: averse torențiale

Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

 

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate