Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Avertizare COD PORTOCALIU de FURTUNI, în Alba și alte județe, până la ora 23.00. Ploi torențiale, vijelii, grindină

Publicat

Meteorologii au actualizat joi dimineața avertizările de vreme rea valabile în Alba și în țară. Până la ora 23.00, este Cod Portocaliu de furtuni. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane și în acest weekend.

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie a actualizat joi după-amiaza avertizările meteo Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni valabile până vineri, la ora 02:00.

Cod PORTOCALIU: joi, 25 iunie, orele 16:30 – 23:00

Local în Muntenia, Transilvania, Maramureș, la munte și pe arii restrânse în Dobrogea, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Cod GALBEN: joi, 25 iunie, ora 16:30 – vineri, 26 iunie, ora 02:00

În intervalul menționat, în nordul, nord-vestul, centrul, sudul și sud-estul țării și pe arii restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Notă: La sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

Știrea inițială:

COD PORTOCALIU: joi, 25 iunie, orele 10.00-23.00

În zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

COD GALBEN: de joi, 25 iunie, ora 10.00 până vineri, 26 iunie, ora 2:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

La sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax