Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare COD PORTOCALIU de viscol și atenționări COD GALBEN de ger, polei și ninsori în toată România

Publicat

Meteorologii au extins avertizările de vreme rea valabile în această perioadă pentru județul Alba și alte zone din țară. Vremea se răcește accentuat, va fi viscol în zonele montane înalte și ninsori și polei în restul regiunilor.

Astfel Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, un cod portocaliu de viscol, iar cele galbene au fost actualizate.

De joi până vineri la ora 18:00 este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării; ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.      

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

COD PORTOCALIU: de joi, 11 februarie ora 18.00 până vineri 12 februarie ora 18.00

În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 110-130 km/h.

În noaptea de joi spre vineri va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic.

Temporar, vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 de metri.

COD GALBEN: de joi, 11 februarie ora 12.00 până luni, 15 februarie ora 10.00

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra în general între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și – 2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

COD GALBEN: de joi, 11 februarie, ora 12.00 până vineri, 12 februarie, ora 18.00

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în centru, sud și est.

În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Schimbare bruscă a vremii începând din 11 februarie. Vremea se răcește începând din a doua parte a săptămânii și sunt șanse mari ca ninsorile să se întoarcă la munte. Temperaturile vor scădea și cu 20 de grade Celsius în anumite zone, într-un interval de numai 24 de ore.

-Pătrunderea aerului rece se va face dinspre vest și nord-vest (imaginile 1 și 2 cu temperatura la 1500m),astfel că răcirea vremii se va simți mai ales în zonele intracarpatice și cele montane unde vor fi și șanse mai mari de ninsori. Temperaturile vor scădea însă peste tot în medie cam cu 15 grade

-În regiunile sudice ,care nu vor beneficia de o pătrundere a aerului rece dinspre Moldova mult mai avantajoasă ,maximele cel puțîn vineri vor mai atinge 0+1 grad.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax