Connect with us
Publicitate

AIUD

Avertizare Cod portocaliu: ISU Alba activează Grupa Operativă. Au fost transmise mesaje RO Alert populației din zonele vizate

p

Publicat

Ca urmare a codului portocaliu meteorologic la nivelul județului Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba (ISU) a dispus mai multe măsuri pentru perioada de valabilitate a codului.

Măsurile sunt următoarele:

• în perioada de valabilitate a Codului Portocaliu, la nivelul ISU Alba este activată Grupa Operativă;
• a fost suplimentat C.J.C.C.I – ul operaționalizat la nivelul ISU Alba, cu reprezentanți ai instituțiilor publice ce îndeplinesc funcții de sprijin în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase.
• s-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populației din zonele vizate de avertizarea meteo;
• au fost avertizați reprezentanții UAT-urilor din zona vizată pentru luarea măsurilor de prevenire și pregătire a intervenției operative la nevoie;
• la nivelul subunităților subordonate ISU Alba a fost prealertat personalul pentru a fi în măsură să intervină în cazul manifestării unor fenomene meteorologice periculoase.
• de asemenea, prin dispeceratul ISU Alba va fi monitorizată situația hidro-meteo înregistrată la nivelul județului, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie dispuse măsuri operative atât la nivelul comitetului județean cât și la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență.

Avertizare Cod Portocaliu: localitățile din Alba în care pot fi fenomene meteo periculoase

Zonele vizate de codul portocaliu de fenomene meteorologice periculoase sunt: Aiud, Baia de Arieș, Galda de Jos, Stremț, Mirăslău, Cricău, Livezile, Sălciua, Poșaga, Mogoș, Rimetea, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor.

Fenomenele meteorologice sunt averse torențiale care vor acumula peste 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

sursa foto: arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax