Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare cu privire la un al patrulea val de COVID în Grecia. Zonele turistice, sub impactul agresiv al variantei Delta

Publicat

Grecii s-ar putea confrunta cu un al patrulea val de COVID-19 în această vară dacă ritumul vaccinării încetinește și dacă regulile de siguranță nu sunt respectate cu atenție, avertizează experții în sănătate din țară.

Epidemiologul Nikos Sipsas a spus „suntem la distanța unui fir de păr de un al patrulea val” din cauza variantei Delta a virusului, mult mai contagioase.

„Avem deja (Delta) cazuri în Grecia și în curând va acoperi toată Grecia”, a subliniat el, citat de presa străină.

Sipsas a spus că ar trebui să se aștepte un al patrulea val până la jumătatea lunii august.

Panagiotis Arkoumaneas, șeful Organizației Naționale pentru Sănătate Publică (EODY), a susținut această declarație.

Citește și: LISTA actualizată a statelor cu risc epidemiologic. Spania, în zona galbenă. Situația țărilor în 9 iulie 2021

Într-un interviu acordat radioului Skai, Arkoumaneas a spus că vârsta medie a cazurilor a scăzut la 27 de ani, adăugând că mai mult de 50% din cazurile sub 30 de ani au fost contractate prin participarea tinerilor la viața de noapte .

Totul depinde vaccinare

Până în prezent, Grecia a vaccinat peste 4 milioane de persoane cu ambele doze, în timp ce peste 5 milioane au primit cel puțin o doză.

Cele mai scăzute rate de vaccinare au fost înregistrate în centrul Greciei, inclusiv în capitala Atenei, 39% din populație primind o doză și 31% ambele doze.

Grecia a înregistrat un total de 426.963 de cazuri de la începutul pandemiei, în timp ce luni au fost înregistrate 801 de cazuri.

Restricțiile de circulație și purtarea măștilor sunt din nou pe masă, în timp ce comitetul de gestionare al Covid-19 din Grecia s-a reunit joi pentru a discuta măsuri suplimentare sau pentru revizuirea măsurilor în vigoare.

Asta având în vdere cazurile în creștere și răspândirea mai largă a variantei Delta, în special în locațiile turistice populare iar pe insule.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Aristoetlia Peloni, a declarat jurnaliștilor că măsurile privind vaccinarea obligatorie a anumitor grupuri, inclusiv furnizorii de asistență medicală, educatorii și profesioniștii din HoReCa, precum și regulile privind funcționarea restaurantelor și barurilor la interior (programate să fie permise începând cu 15 iulie ) va fi anunțat la începutul săptămânii viitoare.

Covid Pass – indică dacă clienții au fost vaccinați

În același timp, guvernul grec are în vedere introducerea unui „Covid Pass”, care la fel ca certificatul UE Covid-19, va fi utilizat pentru a indica dacă un client dintr-un restaurant, bar sau cafenea interioară a fost vaccinat, recuperat sau un rezultat negativ al testului Covid-19.

Știrea a fost anunțată de Akis Skertsos.

„Va exista un Covid Pass, o formă alternativă a certificatului utilizat în călătorii. Va exista o aplicație de validare care va informa proprietarul companiei dacă un client spune adevărul și va putea intra în siguranță ”, a spus Skertsos, citat de news.gtp.gr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax