Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Probleme la trecerea frontierei din Bulgaria

Publicat

vama

Ministerul Afacerilor Externe a emis, joi, o avertizare pentru cetățenii români care călătoresc în Grecia, privind riscul de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza, Svilengrad – Ormenio).

”Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România) către destinațiile turistice din R. Elenă o reprezintă tranzitul prin R. Bulgaria, iar reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora”, se arată în informarea publicată pe pagina de internat a ministerului.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgență ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea informațiilor publicate pe paginile de internet: https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax