Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare de inundaţii pe Târnave. Cod galben până sâmbătă

Publicat

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizare de posibile inundaţii pe cursurile râurilor Târnava Mare şi Târnava Mică, dar şi de scurgeri importante de pe versanţi şi torenţi. Perioada de avertizare este valabilă până sâmbătă, la ora 16.00.

Codul galben de inundaţii a fost stabilit pentru judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, în bazinele superioare ale Târnavelor, dar şi pe râurile Olt şi Prahova, în judeţele Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov.

Intervalul de avertizare este de joi, 30.06.2011, ora 13.00, până sâmbătă, 2 iulie, ora 16.00. De vineri, hidrologii au atras atenţia asupra posibilităţii producerii de inundaţii şi în Modova, pe Siret şi Prut, în Suceava şi Botoşani.

Cauza acestor fenomene este situaţia hidrologică actuală şi precipitaţiile cu caracter torenţial prognozate pentru următoarele ore. Specialiştii menţionează că scurgerile importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate, cu efect de inundaţii locale şi creşteri de niveluri pe râuri, cu depăşiri ale cotelor de atenţie se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor amintite.

Sursa foto: www.inhga.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax