Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo: COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba. Descărcări electrice, ploi torenţiale, vijelii, grindină. ZONE vizate

Publicat

cod 2 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare meteo de vreme rea pentru judeţul Alba şi alte zone din ţară.

COD GALBEN: Duminică, între orele 14.00 şi 21.00, în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp. În Alba, atenţionarea este valabilă pentru sudul şi nord-vestul judeţului.

Citeşte şi FOTO: Raportul DEZASTRULUI de sâmbătă seara. ISU a transmis bilanțul inundațiilor care au lovit județul Alba

Vezi LIVE VIDEO: DEZASTRU în comuna Pianu, după inundațiile de sâmbătă seara: ”În 60 de ani nu am văzut așa ceva”

COD GALBEN: De duminică, 2 iunie, ora 21.00 până luni, 3 iunie, ora 12.00, în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

cod galben portocaliu

Sub Cod Portocaliu, de duminică seara până luni la amiază sunt județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea. Ba ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

De duminică, ora 14.00 până miercuri, 5 iunie, ora 10.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax