Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo COD GALBEN de ploi torențiale și instabilitate atmosferică, în Alba și alte județe din țară, până marți

Publicat

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de luni, ora 12:00 până marți, 1 iulie, ora 21:00, în județul Alba și mare parte din țară. 

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 … 30 l/mp și, pe arii restrânse, 40 … 50 l/mp.

De asemenea, manifestări de instabilitate atmosferică sunt așteptate până miercuri, 2 iulie, ora 10:00. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin aversvalabilă e ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 … 20 l/mp și, pe arii restrânse, 25 … 30 l/mp.

O avertizare Cod Portocaliu este valabilă până marți, la ora 21:00, pentru județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța.

În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50 … 70 l/mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax