Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo: Coduri Galben şi Portocaliu de GER, ninsori şi viscol până JOI. Zonele vizate

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme rea, valabile până joi, 1 martie. Temperaturile vor fi deosebit de scăzute, vor mai fi ninsori şi viscol.

Cod Galben: val de frig până joi, 1 martie, ora 10.00, în toată țara.

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi mai coborâte cu peste 10-15 grade decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Cod Portocaliu de temperature scăzute, atât ziua cât şi noaptea, până joi, 1 martie, ora 10, în estul Transilvaniei, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Cod Galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol, marţi, 27 februarie, orele 10.00 – 18.00. În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări de 40-50 km/h, izolat mai mari în județele Brăila și Buzău, viscolind și spulberând zăpada.

Cod Portocaliu: marţi, 27 februarie, orele 10.00 – 14.00 – intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată și troienită, vizibilitate scăzută în județele Constanța,Tulcea, Ialomița, Călărași. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55-70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, zăpada depusă spulberată și troienită și vizibilitatea se va menține scăzută.

Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol, în perioada 27 februarie ora 23.00 – 28 februarie ora 23.00

Aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării. În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45-55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Cod Portocaliu, miercuri, 28 februarie, orele 6 – 20 – intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. Vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55-65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax